Werkkamer

Thuiswerken: waar moet een goede provider aan voldoen?

Tijdens de Corona pandemie zijn we met zijn allen massaal gaan thuiswerken. Door de lockdowns moest dit nu eenmaal. De één vond het helemaal niets, maar er zijn ook een hoop mensen die ontdekt hebben dat thuiswerken hen eigenlijk wel goed bevalt. Zij zijn daarom ook blijven thuiswerken, zelfs nadat dit niet meer verplicht hoefde. Daarnaast zijn er een hoop mensen die (vrijwel) altijd thuiswerken. Dit geldt voor zowel mensen in loondienst als zelfstandigen (met of zonder personeel). Je moet internet afsluiten dat past bij het thuiswerken. Maar wat zijn de factoren waar je dan zoal op moet letten? We vertellen het je in deze blog.

Snel en betrouwbaar internet

In één van onze andere blogs vertelden we je al wat niet mag ontbreken in je thuiskantoor. Ook betrouwbaar internet dien je over te beschikken als je veel of vrijwel altijd thuis werkt. Dit is van belang voor iedereen die tijdens zijn of haar werkdag veel gebruik maakt van de computer. Er zijn diverse soorten thuiswerk. Zo kan het zijn dat je op een kantoor werkt maar je de mogelijkheid wordt geboden om vanuit huis te werken. Ook kan het zo zijn dat je in de ICT werkzaam bent. Binnen deze sector worden je genoeg mogelijkheden geboden om thuis aan de slag te kunnen gaan. Ook als schrijver, vertaler, marketeer en nog veel meer zijn er vaak mogelijkheden om thuis te kunnen werken.

Op je internet moet je kunnen bouwen. Zeker als je continu op het internet moet zijn of via software verbinding moet maken met een externe server of iets vergelijkbaars, kan het niet zo zijn dat je continu de verbinding verliest. Dat niet alleen, maar je moet ook op de snelheid van je internet kunnen bouwen. Als je geregeld iets moet downloaden of als je een extern programma moet uitvoeren, dan kan het niet zo zijn dat je hier uren op moet wachten. Tijd kost geld. Sloom internet vermindert je productiviteit en laat een werkdag langer aanvoeren. Kies daarom voor een provider die snel en betrouwbaar internet kan leveren.

Abonnementen op maat voor thuiswerkers

Een andere factor waar je op kunt letten als je internet wilt gaan afsluiten bij een provider zijn de abonnementen waar je uit kunt kiezen. Hoe meer abonnementen een provider aanbiedt, hoe groter de kans is dat er een abonnement op maat voor jou te vinden is. Kijk daarom goed rond wat providers aanbieden en ontdek het abonnement dat het beste aansluit op jouw behoeften. Hierbij hoef je natuurlijk niet alleen naar het thuiswerken te kijken, maar ook wat je bijvoorbeeld nodig hebt op het gebied van digitale TV, uploaden en downloaden. 

Mogelijk om voor glasvezel te kiezen

Als je goed en betrouwbaar internet wilt hebben, is een glasvezelverbinding een must. Hiermee kunnen de hoogste snelheden behaald worden. Bovendien hoeft deze verbinding niet met mensen gedeeld te worden. Dit voorkomt lagere snelheden en time-outs. Niet alleen als je werkt, maar ook als je bijvoorbeeld in je vrije tijd Netflix kijkt zul je vrijwel nooit meer last hebben van lage snelheden of internet dat uitvalt. Ook uploaden en downloaden levert geen problemen op. Je kunt continu verbonden zijn met een externe server voor je werk. De kwaliteit van het internet is hoog. Je werkt soepeler. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button