Werkkamer

Het virtuele kantoor

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar virtuele kantoren zijn overal. Het geeft ondernemers de kans om waar dan ook ter wereld te werken, maar tóch een zakelijk adres te hebben voor hun klanten. In dit artikel lees je alles over virtuele kantoren.

Wat is een virtueel kantoor?

Met een virtueel kantoor heb je een kantoor, zonder er een kantoor te hebben. Je maakt gebruik van een fysiek adres, zonder dat je hier ook hoeft te zijn. Je kunt dit adres gebruiken in je correspondentie naar klanten of bijvoorbeeld op je visitekaartjes zetten. Op dit adres kun je ook post of telefoontjes ontvangen, omdat er mensen werken die deze telefoontjes voor je aannemen en de post sorteren. Al je bestanden en werkgegevens worden echter verzameld en bewaard in een Cloud, zodat je, waar dan ook ter wereld, kunt werken. Wanneer je toch de behoefte hebt om klanten te ontvangen of een fysieke vergadering te hebben, kun je altijd terecht bij je virtuele kantoor. Maar in principe is jouw kantoor daar waar jij ook bent, zolang je maar verbonden met het internet. 

De voordelen van een virtueel kantoor

Wat zijn nu de voordelen van het hebben van een virtueel kantoor? Ten eerste is een virtueel kantoor een stuk goedkoper in de maandelijkse huur. Je betaalt met name voor het stukje Cloud en bijvoorbeeld de postservice. Hiermee is een virtueel kantoor Amsterdam stukken goedkoper dan een traditioneel kantoor in dezelfde stad. Een ander groot voordeel aan een virtueel kantoor, is dat je enorm flexibel bent. Het kantoor is daar waar jij bent en altijd beschikbaar. Natuurlijk is een goede internetverbinding wel dé sleutel tot jouw kantoor. Tenslotte heb je met een virtueel kantoor wél de uitstraling van een fysiek kantoor. Je kunt namelijk zelf de locatie bepalen waar jij het virtuele kantoor wilt huren. Zoals gezegd beschikken deze kantoren wel over gastvrije medewerkers die je post verwerken, telefoontjes aannemen en klanten kunnen ontvangen. 

Vergaderruimte huren

Wanneer je tóch wat vaker een fysieke kantoorruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld vergaderingen, kun je deze ook huren. Je kunt diverse vergaderruimtes huren, net waar jij behoefte aan hebt. Veel hotels bieden vergaderruimtes aan, zodat je in een hotel chique omgeving kunt vergaderen. Maar ook in klassieke kantoorpanden vind je sfeervolle vergaderruimtes. Van klassiek tot modern; er zijn allerlei soorten en stijlen vergaderruimtes. Zo kun je heel makkelijk een vergaderruimte huren Amsterdam in de stijl en sfeer die bij jou past. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button