HalKeukenWerkkamerWoonkamer

Radiatorbekleding

Story Highlights
  • Zo werk je de radiator weg
  • Geen warmteverlies met radiatorbekleding
  • In allerlei stijlen; van modern tot klassiek

Je bent maar wat blij met je radiatoren in je woning. Je vindt het er alleen niet uitzien en het ontsiert- vind jij- je interieur. In dat geval kun je prima voor radiatorbekleding kiezen. Met radiatorbekleding werk je de radiatoren als het ware weg en vaak is de bekleding zelfs een verfraaiing van je interieur.

Radiatorbekleding magneet

Toegegeven, een radiator draagt niet echt bij aan een leuk interieur. Kies daarom voor radiatorbekleding. Met de bekleding is de radiator weggewerkt en past het geheel wel in een interieur. De gemiddelde radiatorbekleding bestaat vaak uit staanders, zijpanelen, decorpanelen en niet zelden wordt bovenop een vensterbank geplaatst. Belangrijkste onderdeel van radiatorbekleding zijn de decorpanelen, want daar kijk je immers steeds tegenaan. Je hebt de bekleding voor de radiator in verschillende materialen zoals bijvoorbeeld gevlochten panelen, glaspanelen, MDF, uitgestanst aluminium, uitgestanst MNDF en ook metaal. Radiatorbekleding met magneet is gemeengoed als het gaat om radiatorbekleding.

Uitvoeringen voor elk interieur

Radiatoren zijn warmtewisselaars die gebruikt worden om een ruimte van warmte te voorzien. Dat doet de radiator door de afgifte van vloeistoffen. Onmisbaar dus, jammer van het niet altijd even fraaie uiterlijk van de verwarmer. Radiatorbekleding is er in heel erg veel verschillende uitvoeringen, uitvoeringen die passen binnen elk interieur.

Radiatorbekleding metaal

Kijken we naar de radiatorbekleding van metaal, dan krijg je geen losse onderdelen of losse platen, maar krijg je uit een geheel. Aan de zijkant worden ponsen aangebracht, dit zijn inkepingen aan de zijkant op plakken waar dit nodig is. Heb je geen leidingen aan de radiator, dan blijft de zijkant mooi strak en dicht. Kenmerkend van radiatorbekleding is dat het altijd erg gemakkelijk te monteren is.

Radiatorbekleding warmteverlies

Radiatorbekleding is zeer gebruiksvriendelijk en wordt in bepaalde gevallen aan de radiator bevestigd met magneten. Hak- en breekwerk is niet aan de orde, er hoeven geen leidingen verplaatst te worden en er hoeven niet eens gaten geboord te worden. Dat betekent dat de lelijke radiator in een mum van tijd transformeert in een aanwinst voor je interieur. Overigens gaat de radiatorbekleding niet ten koste van warmte, want van warmteverlies is geen enkele sprake. Reden temeer dus om ook te kiezen voor hippe radiatorbekleding. Overigens is het zo dat als je de radiatoren in je huis niet eens zo lelijk vindt is het toch eens goed om te kijken hoe ook jij de radiatoren weg kunt werken met radiatorbekleding. Geheid dat jij ook valt voor de charme van deze bekleding. Houd wel rekening met de afstemming tussen radiatorbekleding en het behang.

Van modern tot klassiek en ook in de kleur zwart

Er is heel erg veel keuze voor radiatorbekleding. Je hebt ze in allerlei stijlen, van modern tot klassiek zoals ook het kleurenpalet zeer breed is. Je kunt zelfs de meubels verven in lijn met de gekozen bekleding van de radiator. Trendy is de kleur zwart, een kleur die je toch al nadrukkelijk in het moderne interieur terugziet tot in de keuken aan toe. Belangrijk is wel dat de radiatorbekleding goed gemonteerd wordt. Alleen dan is er sprake van minimaal warmteverlies. Zorg dus dat er ruimte is voor de koude luchtstroom aan de onderzijde en zorg dat er aan de bovenkant een opening is. Zo stroomt de warme lucht de kamer in en is steeds sprake van optimale warmtegeleiding.

Gerelateerde artikelen

Back to top button