Slaapkamer

Boxspring opnieuw bekleden

Story Highlights
  • Geef je boxspring een tweede leven
  • Geef de maat en de kleur door
  • Ook mogelijk in kunstlleder

Iedereen heeft het tegenwoordig over duurzaamheid. Je kunt de daad bij het woord voegen door bijvoorbeeld oude meubels een tweede leven te geven door het te voorzien van een likje verf. Ook met je boxspring kun je laten zien ook aan duurzaamheid te denken. In plaats van dat je een nieuw bed koopt en de oude op de al zo hoge afvalberg terecht komt, kun je ook de boxspring opnieuw laten bekleden.

Geef je boxspring een tweede leven

Stel je bent de bekleding van je boxspring beu, de stof is verkleurd of vuil of je bent gewoon aan iets nieuws toe. In dat geval kun je ervoor kiezen dat om een nieuwe boxspring aan te schaffen. Dan weet je dat je veel geld kwijt bent en dat de afvalberg nog maar weer eens groeit als je de oude boxspring afvoert. Het is daarom beter te kiezen voor het opnieuw laten bekleden van de boxspring. En dat kan tegenwoordig prima.

Gewoon vanuit de luie stoel

Je kunt gewoon thuis vanuit de luie stoel opdracht geven om je boxspring opnieuw te laten bekleden. Je hoeft er je huis niet eens voor uit. De bekleding die je boxspring er weer als nieuw uit laat zien wordt helemaal op maat voor je gemaakt waarbij je zelf kunt kiezen voor de kleur. De op maat gemaakte bekleding is heel eenvoudig om de oude box te trekken, die zo weer onherkenbaar mooi wordt. Het is alsof je een nieuw bed aangeschaft hebt. Laat de mensen die dat denken maar gewoon in de waan! Leuk nieuw behangetje er bij en je kunt er weer een aantal jaren tegen.

Ook beschikbaar in kunstleder

Aan de onderkant zal de voor jou gemaakte hoes een paar centimeter over de poten vallen. Eigenlijk is het enige wat je moet doen aangeven hoe groot je boxspring is en aangeven wat de kleur is die je wenst. Meer hoef je niet te doen om je bed een mooie en frisse uitstraling te geven. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn onder meer grijs, beige, taupe, graphite en royal blue. De mogelijkheid om nieuwe bekleding aan te brengen geldt overigens niet voor elektrische boxsprings. Wat betreft het materiaal heb je de keuze uit onder meer Luca, een fijne weving stof van polyester. De hoes is wasbaar op 30 graden en heeft vochtafstotende en vuil werende eigenschappen. Je kunt ook kiezen voor Nika of voor kunstkleder. Uiteraard is kunstleder niet wasbaar. Zo weet je hoe tegen een voordelig tarief toch over een fris en ‘nieuw’ bed kunt beschikken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button