Onderhoud & schoonmaken

Hor schoonmaken

Story Highlights
  • Ook een hor wordt na verloop van tijd vuil en plakkerig
  • Hor is ideaal tegen insecten, vliegen, mieren en stof en pollen
  • Gebruik geen schoonmaakmiddel

Zeker in de zomermaanden kan eigenblijk geen huis zonder een goede hor. Zonder hor word je huis zoiets als een hotel voor wespen, insecten, muggen, mieren, vliegen en de zo geliefde spinnen. Met een hor houd je dit ongedierte buiten de deur. De hor is al jarenlang een zeer probaat middel om je te beschermen tegen een invasie van kleine beestjes. Daardoor kan de hor zelf ook vuil worden. Maar ook dat hoeft geen enkel probleem te zijn.

Tegen beestjes, stof en pollen

Behalve dat de hor de genoemde beestjes die aanvankelijk in je tuin bivakkeren buiten de deur houdt, is het ook nog eens perfect om stof en pollen buiten de deur te houden. Heb jij een hor, dan weet je dat die na verloop van tijd zelf ook vuil wordt. De hor wordt kleverig en moet dus ook gereinigd worden en je kunt ze niet als gordijnen naar de stomerij brengen. Als je verstandig bent, dan neem je de hor gewoon mee in je wekelijkse schoonmaakbeurt van je huis. Doe je dat, dan blijft de hor redelijk schoon en hoef je er niet teveel tijd aan te besteden. Het reinigen van de hor is niet moeilijk en kan snel.

Maak gebruik van de stofzuiger

Mocht je een plissé hor of een rolhor hebben, dan kan in de delen waar de hor langs en over schuift best wat zand, vuil en stof zitten. Met een stofzuiger haal je dat gemakkelijk weg. Het vuil dat vast zit op je hor kun je prima met lauw water en een microvezeldoek uitstekend verwijderen. Als je tenminste eens per maand de hor goed schoonmaakt, dan is dat vaak al voldoende. Je kunt bovendien met het kleinste stofzuigermondje altijd even snel met de stofzuiger langs de randdelen gaan.

Anders kan het gaas verkleuren

Zoals je weet is het merendeel van een hor van gaas. Dat kan een soort van plakkerig worden. Met behulp van een zachte borstel en een doek en lauw water, wrijf je dat gaas goed schoon. Gebruik bij voorkeur geen schoonmaakmiddelen. Doe je dat wel, dan kan het gaas zomaar verkleuren. Belangrijk is verder ook dat je het gaas na de reinigingswerkzaamheden goed na droogt.

Gebruik een pluizenroller

Heb je eigenlijk helemaal geen zin in het poetsen van de hor? Gebruik dan een pluizenroller. Ook dan is je hor snel weer schoon. Deze roller plakt en verwijdert alle kleine stofjes. Heb je een voorzethor, maak die dan los van de deur en neem de hor gezellig mee onder de douche. Ook zo is de hoor snel weer helemaal schoon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button