DuurzaamTuinWoontrends

Tuintrends

Story Highlights
  • Meer groen en natuur in eigen tuin
  • Gebruik van uitbundige kleuren
  • Kom echt tot rust in je eigen tuin

De tuin was al belangrijk voor de meeste mensen, de rol van de tuin zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Belangrijk wat betreft de tuintrends- tegenwoordig net zo belangrijk als woontrends – is dat je zelf meer natuur terug in je tuin brengt. Of anders, er moet meer groen in de tuin!

Tuinidee

Het tuinidee van 2021 is groen. Meer groen is dus de norm, zoals de tuin van 2021 bij voorkeur een soft human touch heeft. Je bent als het goed is helemaal tot rust komen in je eigen tuin en een vrij gevoel ervaren. Je moet er rust vinden en dat kan door toepassing van vooral ronde of organische vormen. Bij een dergelijke tuin hoort uiteraard een warm kleurenpalet met ruimte voor lichtere en donkere tinten. Roze accenten mogen zeker ook. Zo creëer je een zachtere uitstraling. Denk verder eens aan purperklokjes en lampenpoetsergras.

Tuinaccessoires voor een tuin met hoogteverschil

De tuin van 2021 staat dus ook in het teken van een meer gebalanceerde biotoop. De natuur wordt dus belangrijker en dat zie je ook in jouw tuin terug door meer groen, een kleur die je weer prima aan kunt vullen met geelaccenten.  Creëer een eigen ecosysteem in je tuin en kies voor biodiversiteit. Maak een wateropvang en kies nu eens voor een schutting van beton. Ook riet en andere betonelementen laat je terugkomen in de tuin. De tuin van 2021 is ook een eigenzinnige tuin. Speels ingericht vooral. Kies voor verhogingen en trappen. Creëer hoogteverschillen en kies voor felblauwe en roestkleurige tinten. In deze tuin misstaat de geometrische vorm ook al niet.  Kies dus zeker ook voor geschikte tuinaccessoires voor een tuin met hoogteverschil.

Ruwe materialen

Natuurlijk gebruik je in de tuin van 2021 natuurlijke structuren en denk ook eens aan imitaties van ruwe materialen en steen, hout en textiel. Je gaat merken dat er direct een meer milieuvriendelijke sfeer in je tuin ontstaat. Recentered Stage is eveneens interessant voor in de tuin in 2021. Dit is vooral interessant voor mensen die van kleur houden. Je kunt prima zachte pasteltinten gebruiken maar ook meer pittige kleuren als geel, terra, blauw en paars. Deze tuintrend draait om een krachtige vormgeving met een speels karakter. Dan kom je dus weer terug op bogen, trappen en de meer geometrische vormen. Maak met behulp van bijvoorbeeld geometrische gevormde bakken een heus statement in je trendy tuin. Het creëren van monochromie kleurvlakken is ook echt iets dat typisch is voor de trendy tuin van 2021. Realiseer dit door gebruik te maken van gele tulpen, het blauwdruifje en rozendahlia’s. Je creëert er iets geweldigs mee.

Tuinsets

Meest uitbundige tuintrend van 2021 is wellicht wel de trend die luistert naar de naam Crazy Illusion. Het staat voor plezier, vrijheid, ruimte en voor het aloude adagium ‘alles kan, alles mag’. En dus maak je een tuin waarin je de kleuren marineblauw en mint terugziet, zie je geverfde bloemen, gekleurd pampasgras en gedroogde flora. De neiging dat alles kleurrijk moet zie je ook terug in de loungesets en de tuinsets voor in de tuin. Zo is een loungeset in een en dezelfde kleur not done in 2021.


Gerelateerde artikelen

Back to top button