InterieurWoontrends

Woontrends

Story Highlights
  • Woonstijlen in verschillende thema's
  • Brave Ground als kleur van het jaar
  • Kies een statement piece

Wat zijn de woontrends van 2021 en wat doen de kleuren? Het zijn voor veel mensen belangrijke zaken om zo hun interieur enigszins aan te passen aan de trends van dit jaar. Dat kan soms al subtiel overigens. Lees hier alles over de woontrends die het jaar 2021 zullen gaan bepalen. En lees vooral ook over de kleur van het jaar, Brave Ground.

Nieuwste woontrends

Er zijn verschillende nieuwe woontrends die het beeld bepalen in 2021. Dat zijn de woonstijlen ‘futuristisch’, ‘persoonlijk en eigenzinnig’, ‘menselijk en sociaal’ en ‘duurzaamheid en bewustwording’. Kijken we naar de nieuwste woontrends en dan specifiek naar ‘futuristisch’ dan zie je een zeer verrassende kleurencombinatie van aardse kleuren met pasteltinten hier en daar of een accent van neon of metallic. Binnen deze woontrends zien we veel gladde, glanzende en transparante patronen terugkeren. Ook minimalistische vormen als een cirkel, druppel of een golf zie je in deze woonstijl nadrukkelijk terug. Deze nieuwste woonstijl is toepasbaar in de woonkamer maar eigenlijk ook in andere kamers van je huis. Daarmee blijken de woontrends van 2021 bijzonder veelzijdig toepasbaar.

Woonstijlen

Binnen de woonstijlen die het beeld van 2021 gaan bepalen is persoonlijk en eigenzinnig’ ook al bijzonder. Nu zij de kleuren vooral krachtig en speels en worden pasteltinten – niet schreeuwerig- toegevoegd. Binnen deze woonstijl hebben de kleuren nadrukkelijk de overhand en dus veel minder de materialen dit jaar. In deze woonstijl hebben de verschillende mooie meubels en accessoires allemaal hun eigen verhaal en is sprake van speciaal voor jou ontworpen producten. Ook een statement piece, een heuse blikvanger uitgevoerd in bijzondere kleur of vorm, past helemaal bij deze woonstijl. Je kunt even goed kiezen voor de woonstijl met de naam ‘menselijk en sociaal’. Hierin staan organische vormen centraal die afgeleid zijn van de menselijke rondingen. Het is een stijl vol ribbelstructuren en afgeronde hoeken. Op die manier ontstaat een vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Ook de kleuren verwijzen naar menselijke huidtinten als bruin, beige en zalmroze, met daarbij accenten van de kleuren oker en lila en vage en vlekkerige structuren.

Kies voor ‘duurzaamheid en bewustwording’

De vierde woonstijl is die van ‘duurzaamheid en bewustwording’. De aardse kleuren worden binnen deze woonstijl versterkt met geelgroene tinten als bijvoorbeeld olijf en mos. Dit zorgt voor een natuurlijke en stoere industriële uitstraling. Wat betreft de woontrends kleuren hebben we al heel wat weggegeven hier. En dat terwijl we de kleur van het jaar nog niet eens benoemd hebben: Brave Ground. Dit is vooral een versterkende kleur waarbij het draait om de natuur en om aardse tinten. Deze tinten geven meteen een gevoel van stabiliteit, groei en potentieel. De kleur van het jaar geeft een zeer stevige basis en vul je aan met een van de bijpassende kleurenpaletten in de vorm van expressive kleuren, trust kleuren, timeless kleuren en earth kleuren. En zo geven de verschillende woontrends bij de ene groep stof tot nadenken en zal een andere groep instemmend knikken. Want ook woontrends en woonstijlen zijn een kwestie van smaak en dus redelijk subjectief.

Gerelateerde artikelen

Back to top button