Tuin

Kliko ombouw

Story Highlights
  • Kliko's ontsieren de tuin
  • Kies voor een fraaie klikokast
  • Van hout of van rotan

We kunnen niet zonde kliko’s. Zo simpel is het gewoon. Waar we wel zonder kunnen is het lelijke aanzicht van de kliko’s die vaak de verder zo fraaie tuin zo ontsieren. Het is vrijwel iedereen een doorn in het oog. Je kunt de kliko’s prima aan het zicht onttrekken. We geven je hier een aantal oplossingen.

Kliko wegwerken

Ze zijn super handig, de kliko’s. Je kunt er niet zonder, al zijn ze omdat we zo goed afval scheiden wel steeds minder vol. Veel mensen ergeren zich aan de kliko’s in de tuin. Je kunt tegenwoordig echter heel goed de kliko wegwerken. Behalve dat je voor ene geheel gesloten oplossing kunt kiezen, doen ook de half open oplossingen het prima. Je ziet dan weliswaar de kliko’s nog wel, het is al veel minder storend dan zonder de half open kast. Deze oplossing is vooral handig als je de kliko’s er vaak even bij pakt als je in de tuin aan de slag gaat bijvoorbeeld.

Houten ombouw kliko

Als we kijken naar een ombouw voor een kliko, dan zien we dat die heel erg vaak van hout is. Dat is ook wel logisch, want hout is een natuurlijk materiaal, dat dus prima past in de tuin. Dat ook echt aansluit bij de rest van de tuin. Als je verstandig bent kies je voor een houten klikokast waar ruimte is voor twee kliko’s. Vaak is de klikokast nog een aanwinst voor de tuin ook terwijl ook de kliko’s mooi weggewerkt zijn. Over een win-win situatie gesproken. En zo maak je van iets functioneels nog iets met uitstraling ook.

Kliko ombouw IKEA

Als het om huis en tuin gaat en om producten als en klikokast, dan ben je geneigd meteen te zoeken naar de kliko ombouw van IKEA. Dat snappen we best, maar er zijn meer aanbieders die het probleem van kliko’s die je tuin ontsieren voor je oplossen. Ook specialisten als Leenbakker, Bol.com, VidaXL en Otto bijvoorbeeld, bieden je perfecte klikokasten. Vaak zijn ze een lust voor het oog en als jij je er echt in verdiept, dan zul je verrast worden door het aanbod dat er tegenwoordig is. Daarmee kunnen we concluderen dat de kliko’s door de meeste mensen graag uit het zicht gehouden worden.

Ikea is er ook voor het inrichten van de tuin

Over IKEA gesproken, veel mensen weten niet dat IKEA ook voor buiten in de tuin voldoende te bieden heeft. Behalve kasten om de kliko’s weg te werken, biedt de Zweedse gigant heel veel meer. Je koopt er namelijk ook tuinkasten en stellingen, waarin je de barbecue spullen kunt bewaren, net als je tuingereedschap en het speelgoed van de kinderen. IKEA biedt verschillende opbergers voor buiten en is met een fraai assortiment ook prima in staat om de buitenruimte leuk aan te kleden. Zonder de kliko’s in je gezichtsveld en met deze spullen word je tuin een stuk fraaier.

Kliko wegwerken tuin

Er zijn heel veel oplossingen om de kliko’s kundig aan het gezichtsveld te onttrekken. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een donkere rotan look kliko ombouw. Deze ombouw heeft een heel andere uitstraling dan de houten ombouw die er is voor de kliko’s. De uitvoering van rotan werkt met een handig systeem, met bakken die je vanaf de bovenkant kunt openen. Rotan is een materiaal dat uitstekend bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Goedkope kliko ombouw

Het wegwerken van de kliko’s hoeft helemaal niet duur te zijn. Ook de goedkope kliko ombouw doet zijn werk prima. De prijs zal in de meeste gevallen geen beletsel zijn, je zult meer hoofdbrekens hebben over de kleur die je neemt. In dat kader zou je eens na moeten denken over grijs bijvoorbeeld. Grijs is namelijk een rustgevende kleur. Of wat dacht je van een vurenhouten box met een mooie geschaafde afwerking? Ook dat geeft een krachtige look.

Gerelateerde artikelen

Back to top button