InterieurVloerenWoontrends

Vloertrends

Story Highlights
  • De visgraat blijft gewoon populair
  • De houten vloer blijft onverminderd populair
  • Vergeet de plinten niet!

De vloer is en blijft de basis van je inrichting. Het bepaalt de sfeer en de stijl van je interieur en bij de rest van de inrichting houd je behalve met de woontrends nadrukkelijk rekening met de vloer die je thuis hebt liggen. Laten we eens kijken naar de vloertrends van 2021 met daarin een hoofdrol voor een aantal vaste waarden.

Trendvloeren

Kijken we naar de trendvloeren van dit jaar, dan zien we eigenlijk de vertrouwde vloeren terug met laminaat, parketvloeren en een vloer van PVC. Deze vloeren blijven onverminderd populair. Behalve dat de vloeren zorgen voor een fraaie uitstraling van zijn ze allemaal gemakkelijk in gebruik en hebben ze elk zo hun voordelen. Zeker is dat we de laminaatvloeren en PVC vloeren weer tot de trendvloeren van 2021 kunnen rekenen.

Visgraat vloer

De visgraat vloer overleeft alle stormen en is en blijft een gewilde vloer. Deze vloer heeft een meer chique uitstraling en doet denken aan vervlogen tijden maar wordt nooit als ouderwets beschouwd. Dit specifieke patroon past in eigenlijk elke woonstijl en mag dus gerust tijdloos genoemd worden. Een visgraat vloer leg je niet zelf. Dit laat je toch echt aan de specialist over.

PVC vloer

Een mooie vloer en een gemakkelijke vloer. Dat is wat een PVC vloer is. De vloer heeft een zeer natuurlijke uitstraling en trendy is een grijze PVC vloer met een wat grotere tegel. Kies in 2021 ook voor een matte afwerking. De grote tegel is niet van hout te onderscheiden en bovendien is het een vloer die vochtbestendig is, een vloer die sterk geluiddempend is en altijd zeer warm aandoet. Kies in 2021 voor de eikenhouten look, dat geeft een frisse en strakke uitstraling.

De parketvloer is echt en elegant

Ook de parketvloer blijft in 2021 en is echt en elegant. Nog steeds staat de vloer van hout bovenaan alle lijstjes. Dat heeft te maken met de prachtige uitstraling, zeker als je kiest voor bijvoorbeeld geolied eiken, een eiken toplaag of een wit geoliede afwerking. Ook voor parket geldt dat je in 2021 kiest voor een extra brede plank. Ook laminaat pas je in 2021 weer toe. Laminaat staat voor stijl en is een sfeervolle vloerbekleding. Voordeel blijft het kliksysteem waardoor de vloer er snel ligt. Ook laminaat blijft zich ontwikkelen en is tegenwoordig niet meer van een houten vloer te onderscheiden. Verschillend is wel de prijs, want laminaat is een stuk voordeliger. Ook laminaat is een vaste waarde geworden in heel veel Nederlandse huizen. Geen wonder dat de vloer ook in 2021 trendy is. Ook de verschillende mogelijkheden die je hebt zijn een voordeel van laminaat.

Vergeet zeker de plinten niet

Bij de trendvloeren van 2021 hoort ook een stijlvolle afwerking. Vergeet dus zeker de plinten niet. Plinten maken de vloer helemaal af. Tegenwoordig kan veel; je hebt heel laag en juist extra hoge plinten. Hoe hoger de ruimte is, hoe hogere plinten je kunt gebruiken. Heel veel nieuws brengen de vloertrends je dus niet. Wat goed is, is gebleven. Opvallend is wel het gebruik van wat bredere planken in 2021.

Gerelateerde artikelen

Back to top button