InterieurWoontrends

Behangtrends

Story Highlights
  • Fotobehang blijft onverminderd populair
  • Textiel behang is zeer stijlvol
  • Kies voor behang met een educatief karakter

Behang? Nog steeds verliest behang niets aan terrein en blijft het onverminderd populair aan de wanden. Wat er ook aan andere wandbekleding gemaakt wordt, behang overwint echt alle stormen. Daarom praten we je hier graag bij over de behang trends van 2021. Vergeet je niet je behang wel af te stemmen bij de vloer? De vloertrends van 2021 check je hier.

Behang woonkamer trends

Kijken we eerst maar eens naar de behang woonkamer trends. Dan stuiten we op Textielbehang. Het is een van de behang trends van dit jaar. Textiel behang staat voor zeer stijlvol en biedt meteen een warmere uitstraling. Het behang heeft het bekend eyecatcher effect en biedt een verrassend betere akoestiek als het eenmaal is aangebracht op de wand. Behalve voor in de woonkamer kun je textiel behang ook gebruiken in de slaapkamer die je zo ook een mooie luxe touch biedt. Binnen deze behang trend zou je kunnen overwegen met verschillende textielbehangrollen te gebruiken en dat in verschillende kleuren en in grote vierkanten toe te passen.

Prachtig groen fotobehang

Een behang trend is het wellicht niet meer, maar daarom niet minder interessant in 2021; fotobehang. Daarbij doe je trendy als je kiest voor een thema in de kleur groen. De jungle zou bijvoorbeeld iets kunnen zijn. De afbeeldingen die je tegenwoordig op fotobehang kunt krijgen zijn van perfecte kwaliteit. Behalve op slaapkamers kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld in de woonkamer een wand te voorzien van fotobehang. Dat breekt prachtig met de rest van je behang.

Volop keuze voor de kinderkamer

Als er een soort behang is waar je nooit hoeft te twijfelen of er wel voldoende keuze is, dan is het wel behang voor de kinderkamer. De ontwerpen die er zijn, zijn geweldig en zeer veelzijdig. Er zijn onnoemelijk veel thema’s in heel veel verschillende kleuren en dessins. Populair in 2021 is wel het safari motief. Je kunt de kinderkamer vooral vrolijk behangen, je kunt echter ook kiezen voor een educatief tintje. Zo is ruimte behang bijvoorbeeld erg leuk. Op speelse wijze leren de kinderen de sterren en de planeten kennen. Bovendien is dit behang vaak wat donkerder en dat maakt het voor de kinderen gemakkelijker om in slaap te vallen. Ook leuk is kiezen voor het thema topografie. Dat kan bijvoorbeeld de wereldkaart zijn of een deel daarvan. Ook nu zullen de kinderen weer ongemerkt meer steden leren kennen dan kinderen met een ander behang.

Haal oude elementen in je woning

Prints spelen ook in 2021 een voorname rol binnen de verschillende behangtrends. Mocht je dit veel te druk zijn, zoek het in 2021 dan in paarse kleuren op de muur. Kies voor een abstract landschap bijvoorbeeld of voor oudroze met sterretjes. Want ook dat past gewoon prima binnen de behang trends van 2021. Wel eens van wabi sabi gehoord? De Japanse levensfilosofie is vertaald naar behang, veelal in de houtkleur of andere natuurlijke kleuren. Vaak zie je een accentje zwart terug in het behang. Behang is kunst, maar kunst op behang kan ook. Kies dus in 2021 voor grafische illustraties. Kies voor losse lijnen en kies voor kleur of voor juist een neutraal behang. Ook klassiek op je behang is echt hip. Zo haal je op de meest simpele wijze oude elementen in je huis. Wat dacht je van niet van echt te onderscheiden Griekse zuilen in je huis? Tip; combineer de oude elementen met bijvoorbeeld een kroonluchter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button