InterieurWoontrends

Interieurtrends

Story Highlights
  • Het jaar van de aardse kleuren
  • Geef meubels een tweede leven
  • Kies voor opvallend behang

Natuurlijk wil je weten wat nou precies de interieur trends van 2021 zijn. Je wilt immers toch binnen je eigen stijl meevaren op de trendy koersen die door de specialisten bepaald worden. Hier bespreken we de interieurtrends 2021 en ook de kleuren die het goed doen in 2021.

Interieur kleurentrends

Laten we maar meteen met de interieur kleurentrends beginnen. Bruin is de trendkleur dit jaar en daarmee is bruin het nieuwe zwart geworden. Bruin is echter een veel warmere kleur. Bruin staat voor de natuur en voor ruimte en rust. Bruin combineer je met andere tinten bruin. 2021 is ook het jaar van de aardse kleuren, zoals groen en de diepere kleuren blauw het in 2021 ook goed doen. Grijs is helemaal hip en de pasteltinten mogen ook in 2021. Kleur van het jaar is overigens Brave Ground, ook al een aardse en vooral versterkende kleur. Bij de door Flexa geselecteerde kleur van het jaar zijn vier kleurenpaletten samengesteld waarmee je eindeloos kunt combineren.

Maak het vooral knus en gezellig in je huis

In 2021 maak je het vooral knus en gezellig in je huis. Hout zie je veel terug en dat op allerlei manieren. Hout combineer je weer perfect met bijvoorbeeld sofa’s in cognacleder. Droogbloemen gebruik je in 2021 als accessoire en duurzaamheid is ook het woord dat in 2021 in bijna elke zin voorkomt. Dat zie je terug in de populariteit van kringloopwinkels en het feit dat je met een likje verf oude meubels een nieuw uiterlijk en zo een tweede leven geeft.

Behang mag echt opvallen in 2021 en neemt afscheid van de ondersteunende rol

Kies in 2021 ook voor een statement piece. Dat hoeft niet per se iets heel groots te zijn maar wel iets dat meteen de aandacht trekt en eyecatcher van de woonruimte is. Om dat extra te benadrukken maak je het niet te druk met andere accessoires. In 2021 mag je helemaal los met opvallend behang. Het hoeft niet langer alleen maar een ondersteunende rol te spelen maar behang mag nu zelf ook knallen. Kies dus voor een opvallend behang tegen een accentmuur. Of laat een wand behangen in fotobehang in je woonkamer. Industriële verlichting doet het ook in 2021 weer goed. Geen ruimte, overweeg dan een staande uitvoering of een leeslamp.

Less is more, ook in 2021

Less is more, ook in 2021. Het is dus geen kwestie van maar eindeloos combineren en te druk is geen optie dit jaar. 2021 is het jaar van de grijze sofa’s en van de rechte en langere gordijnen. Het is eveneens het jaar van een opvallende combinatie, die accessoires uit Japan gecombineerd met die uit Scandinavië. Het resultaat is verrassend mooi. Boho heeft 2020 overleefd en is ook in 2021 weer trendy. Boho staat voor de Bohemien stijl en voor mooie oosterse tapijten. Ook dergelijke tapijten maken je interieur meteen een stuk warmer. Conclusie? Dat is dat het op interieur- en kleurengebied een uitermate boeiend jaar beloofd te worden. Duurzaamheid is de alles overstijgende waarde binnen het interieur en aardse tinten hebben dit jaar nadrukkelijk de overhand.

Je interieur verfrissen? Bekijk Room21 eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button