KeukenOnderhoud & schoonmaken

RVS schoonmaken

Story Highlights
  • Gebruik geen schuursponsjes
  • Maak je eigen reinigingsmiddel
  • Gebruik olie en soda voor het beste resultaat

RVS staat voor roestvrij staal, een toepassing die je door heel je huis tegenkomt in de vorm van bijvoorbeeld de deurkrukken, terwijl RVS ook in de keuken een hoofdrol speelt. Pannen bijvoorbeeld, zijn vaak van RVS, net als delen van het gasfornuis, ovens en ook kranen.

Roestvrij staal schoonmaken

RVS is een mooi en sterk materiaal. Nadeel is echter de vlekgevoeligheid en dat maakt roestvrij staal schoonmaken niet gemakkelijk. Maak je de kookplaat schoon, dan blijf he toch vaak strepen zien en dat is veel mensen een doorn in het oog. Gelukkig is daar echter wel degelijk iets aan te doen. Voor we je vertellen hoe je RVS wél streeploos schoon kunt krijgen, vertellen we je eerst wat je zeker niet moet doen. Zo is het bekend dat RVS vaak niet bestand is tegen zoute en zure stoffen. Deze producten kunnen het staal aantasten. Gebruik ook nooit een schuursponsje, ook al een veelgemaakte fout alks het om het reinigen van RVS.

RVS kookplaat schoonmaken

Gebruik voor het reinigen van RVS vooral een microvezeldoek. Deze doeken zijn speciaal ontwikkeld om RVS mee te reinigen. Als geen ander materiaal is deze doek in staat om vocht en vuil te absorberen. Met behulp van een microvezeldoek laat jij RVS wel weer glanzen en dat zonder strepen. Ondertussen zijn er ook meer dan voldoende reinigingsmiddelen op de markt die je prima kunt gebruiken voor het schoonmaken van RVS. Met name de sprays die beschikbaar zijn zorgen voor een glanzend resultaat en maken de RVS kookplaat schoonmaken gemakkelijk. Je kunt ook glasreiniger gebruiken. Dit heeft een sterk ontvettende werking. Je neemt nu een microvezeldoek, je sprayt het RVS in met glasreiniger en neemt het met de doek af. Het resultaat is glanzend RVS, opnieuw streeploos schoon.

Ook pannen zijn soms lastig te reinigen

Pannen wil ook nog wel eens een probleem zijn als het gaat om reinigen. Het is bekend dat pannen van RVS nou eenmaal snel aanbraden Wat dan wil helpen is een schep soda in de pan te doen om er vervolgens heet water aan toe te voegen. Laat dit vervolgens een uurtje staan. Met een sponsje kun je daarna de vuiligheid gemakkelijk wegvegen. Verder kun je voor een glanzend resultaat ook gebruik maken van bijvoorbeeld olijfolie, baby olie of slaolie. Een druppeltje op een droge, schone microvezeldoek kan al voldoende zijn voor wederom een glanzend resultaat.

Zo wordt het reinigen van RVS nog leuk ook

Wat je ook prima kunt doen is zelf een reinigingsmiddel maken waarmee je RVS weer helemaal schoon krijgt. Je hebt daarvoor een pak zuiveringszout nodig, vloeibare zeep en een flesje glycerine, Je neemt een kwart kopje vloeibare zeep en driekwart kopje zuiveringszout. Je voegt er vervolgens een theelepel glycerine aan toe en roert het geheel. Dat doe je net zo lang tot er een pasta ontstaat. Van die pasta doe je een beetje op een doek en je hebt echt een perfect reinigingsmiddel voor RVS. Je zult verbaasd zijn over het glanzende en streeploze resultaat. En dat met je zelfgemaakte reinigingsmiddel. Zo wordt het reinigen van RVS nog leuk ook.

Gerelateerde artikelen

Back to top button