Interieur

Oneffen muur behangen

Story Highlights
  • Kies voor papier- of kunststofbehang
  • Duplexbehang voor oneffen muren
  • Ook zeer sterk: vliesbehang

Behangen? Dan weet je zeker dat je nooit tekort komt want in ons land is ontzettend veel verschillend behang beschikbaar. Je komt dus nooit tekort en dat is een geruststellende gedachte. Nu alleen nog even kijken welk behang je nou het best kunt gebruiken als je een oneffen muur gaat behangen?

Printjes en motiefjes

We hebben voor je in de aanbieding onder meer vliesbehang, fotobehang, vinylbehang, papierbehang en dat in ontzettend veel verschillende kleuren en met prints. Disney sterren, landschappen, printjes en motiefjes. Het kan niet op. In feite kun je behang opdelen in twee soorten: papierbehang en kunststofbehang. Onder papierbehang rekenen we simplex behang, duplex behang, rauhfaser behang en vliesbehang. Tot de familie van de kunststof behangen rekenen we vlakvinylbehang, schuimvinylbehang en glasvezelbehang.

Hoe dikker het behang, hoe gemakkelijker je het aanbrengt

Papierbehang heb je in redelijk dunne uitvoeringen. Je hebt echter ook papierbehang dat ijzersterk en dikker is. Dat maakt dat je met papierbehang eigenlijk altijd uit de voeten kunt. Voor papierbehang geldt dat hoe dikker het papier is, hoe eenvoudiger het is aan te brengen op de muur. Check wel even of je met een afwasbare variant te maken hebt. Papierbehang hoeft niet duur te zijn. Daarom ook kies je sneller voor weer eens een nieuw motiefje op de muur. Papierbehang heb je in ontelbare uitvoeringen en in hoogglans en matte uitvoering. Papierbehang vind je zeker ook tussen de behangtrends van 2021.

Zeer sterk duplex behang

Met duplexhang heb je perfect behang voor op de oneffen muur. In feite bestaat duplexbehang uit twee lagen papier. Dat alleen al maakt oneffenheden veel minder goed zichtbaar. Duplexbehang is daarnaast gigantisch sterk. Het is gemakkelijk aan te brengen en beschikbaar in een gladde variant en een uitvoering met reliëf. Houd bij de keuze voor het behang wel rekening met de gordijnen en laat die als je nieuwe behang hebt aangebracht stomen. Heb je alles weer fris en schoon.

Niet vergeten, vliesbehang

Van de kunststofbehangen is het de moeite waard om vliesbehang nog even uit te lichten. Deze behangsoort is scheur overbruggend en ook al ijzersterk. Het scheurt vrijwel nooit en is een serieuze concurrent van de stukadoor geworden, zo strak en vlak werk je wanden af met dit type behang. Nog een groot voordeel is dat je de behangtafel in de kast kunt laten. Je hoeft met vliesbehang namelijk alleen de wand maar in te smeren met lijm. Je kunt dit behang dus vanaf de rol aanbrengen. Met vliesbehang heb je behang dat tegen een behoorlijk stootje kan. Onthouden dus, vliesbehang en duplexbehang, voor als je een oneffen muur moet behangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button