HalWoonkamer

Beloopbaar glas

Story Highlights
  • Voor licht en ruimte in je woning
  • Vraag om advies bij een glasspecialist
  • Verwerk beloopbaar glas in het dakterras

Wel eens van beloopbaar glas gehoord? Voor wie het niet weet, dit is een moderne oplossing om bijvoorbeeld meer licht en ruimte in onder meer de woning te creëren. Beloopbaar glas is glas waar je – what’s in a name- overheen kunt lopen. Het is ook in een variant met isolerend glas verkrijgbaar.

Schakel voor je veiligheid de glasspecialist in

Beloopbaar glas is niets meer dan een aantal lagen glas dat middels folies aan elkaar gemaakt zijn. Vaak wordt voor beloopbaar glas al gehard glas toegepast. Het glas is dus al steviger in vergelijking met normaal glas. De dikte van het beloopbaar glas speelt een belangrijke rol. Welke dikte noodzakelijk is, is sterk afhankelijk van de afmetingen van de ruimte, de positie waar het glas geplaatst moet worden en de wijze waarop het beloopbaar glas geplaatst wordt. In vrijwel alle gevallen is het verstandig advies bij een glasspecialist in te winnen. Dan weet je dat je in elk geval met veilig glas aan de slag gaat.

Zo gaat waardevol licht niet verloren

Beloopbaar glas past prima als je een modern interieur hebt, maar past ook prima in combinatie met de meer klassieke huizen. Je kunt beloopbaar glas op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je het gebruiken om een trapgat te dichten. Je zou in dat geval ook kunnen kiezen voor beton, maar door beloopbaar glas te gebruiken houd je het veel lichter in huis. Je kunt beloopbaar glas eveneens gebruiken ter opvulling van een open ruimte of de balustrade van een trap. Ook dan gaat licht niet verloren, waarmee dus ook echt het grootste voordeel van het gebruik van dit type glas benoemd is. Daarom past beloopbaar glas ook prima in een Scandinavisch interieur, een interieur die je vindt in de woontrends van 2021.

Prachtig weggewerkt in een dakterras

Beloopbaar glas wordt ook wel weggewerkt in het dakterras, ook buiten als sprake is van een houten dakterras als je daaronder een leefruimte of een tuin hebt. Ook dan creëer je meer licht als je besluit beloopbaar glas in de panelen te bevestigen. Ook in het plafond van de uitbouw houd je het heerlijk licht door gebruik te maken van dit zeer sterke glas.

Liefst aan alle vier de kanten voorzien van oplegging

Bij beloopbaar glas speelt de stevigheid uiteraard een grote rol. Dat geldt eveneens voor de oplegging, zeg maar de wijze van ondersteuning. Bij voorkeur ondersteun je beloopbaar glas aan alle vier de kanten. Beloopbaar glas is overigens ook met isolerend glas verkrijgbaar. Bij twijfel over dit type glas raadpleeg je altijd de specialist. Beloopbaar glas moet wel altijd veilig zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button