BadkamerWoontrends

Badkamertrends

Story Highlights
  • groen is de trendkleur in de badkamer
  • Kies voor spotjes in het plafond
  • geef hout de ruimte in de badkamer

Als het over trends hebben, dan gaat het vaak over de woon- of de slaapkamer. De badkamer wordt vaak niet besproken en dat is best jammer. Gelukkig praten wij je hier graag bij over de badkamertrends voor 2021. Want er is heel veel mogelijk in de badkamer in 2021.

Groen is de trendkleur, ook in de badkamer

Een ding is zeker, groen is de trendkleur in de badkamer van 2021. Je ziet het door heel het huis in de vorm van planten, heel grote planten vooral. Maar ook op muren en in de meubels zie je nadrukkelijk de kleur groen terug. Daar kan de badkamer uiteraard niet bij achterblijven. Je kunt dus prima kiezen voor groene tegels op de muur, bijvoorbeeld in visgraatmotief. Ook de hexagon tegel, zeshoekig, in de kleur groen misstaat in geen enkele badkamer. Ook bijzonder is de keuze voor een groene waskom. Legergroen liefst!

Zwart of bruin is het nieuwe wit, kies voor de donkere badkamer

In 2021 is zwart of bruin het nieuwe wit. Want de donkerte badkamer is helemaal hip in 2021. Donker staat voor geborgenheid. De retrolook is ook helemaal terug in 2021. Je mag kleuren gebruiken en zeker de terrazzotegels zijn trendy in 2021. Je kunt daarbij combineren met de kleuren lila en paars. Zo kun je een zeer stijlvolle badkamer creëren of creëer je juist een meer speels effect.

Badkamer inspiratie

Over badkamerinspiratie gesproken; de gezellige houtlook zie je dit jaar ook terug in de badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook tegel in visgraatpatroon. En wat dacht je van een eiken badkamermeubel. Zelfs houten wandpanelen misstaan niet langer in de badkamer. Wil je dat? Voorzien het paneel dan wel van een waterbestendige coating. Uiteraard staat ook 2021 weer in het teken van de badkamer van de toekomst. De slimme sensorlamp – die aan gaat als je de douche in loopt- is al redelijk ingeburgerd tegenwoordig, maar wat dacht je van de smart douche met slimme kranen?

Kies voor spotjes in je badkamer

Ook de verlichting speelt een voorname rol in de badkamer van 2021. Maak dus een lichtplan met het liefst spotjes in de ruimte. De spotjes kenden we al van de keuken en uit de woonkamer. Spotjes brengen meteen erg veel sfeer. Het liefst kies je voor dimbare spotjes. Zo kun je in de ochtend kiezen voor feller licht en kies je in de avond juist voor wat zachter licht. Verder zien we in de badkamer van 2021 ook de chique koningsblauwe kleur net als de Bohemian look, met de bekende Marokkaanse tegeltjes.

Badkamer ideeën

Over goede badkamer ideeën gesproken. Helemaal hip is ook al een badkamer spiegel met verlichting. Niet alleen zorgt dit voor een leuke uitstraling, het is nog heel erg handig ook voor als jij je wilt scheren bijvoorbeeld, of je haar in model wilt brengen. Dan tenslotte nog de accessoires. Een mooi groot kleed op de vloer misstaat in geen enkele badkamer en het aanbod wordt dan ook steeds groter. En om terug te komen op de kleur groen, wat dacht je van fraaie groene nepplanten in de badkamer? Het kan allemaal in de badkamer van 2021.

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

Gerelateerde artikelen

Back to top button