InterieurKlussenWoontrends

Kleur trends

Story Highlights
  • Brave Ground is kleur van het jaar
  • Aardse tinten spelen toch al de hoofdrol
  • Kies uit vier kleurenpaletten bij de kleur van het jaar

Plannen om je huis van een nieuwe verflaag te voorzien? En ben je trendgevoelig? Lees dan eerst hier verder voor je welk blik verf dan ook aanschaft. We vertellen je hier natuurlijk alles over de kleurtrends van 2021.

Kleur van het Jaar

Het is vaste prik dat het bekende verfmerk Flexa elk jaar opnieuw een verf van het jaar bekend maakt. Die kleur komt tot stand op basis van de mening van experts, dus niet alleen van Flexa zelf. In 2021 is Brave Ground de kleur van het jaar geworden. Het is vooral een versterkende kleur die symbool staat voor de natuur en eenvoud. Het is echter vooral een aardse kleur die zorgt voor een gevoel van stabiliteit, groei, potentieel en daarmee een stevige basis is voor de nodige veranderingen en creativiteit. De kleur van het jaar kun je prima aanvullen met de kleuren uit vier verschillende kleurenpaletten: trust, timeless, earth en expressive.

Trendkleuren

De trendkleuren 2021 zijn vooral de zachte tinten met een eigen unieke en persoonlijk verhaal. Deze kleuren kun je onderling prima combineren. Centraal staat steeds dat gevoel van rust, natuurlijke schoonheid, warmte, duurzaamheid en toch zeker ook een vleugje energie. En dus kom je als je naar trendkleuren zoekt dit jaar uit bij kleuren als white nuance, pink tenderness, knotted straw, violet metallics, circulair beige, nude embrace en ook wonderfull white.

Interieur kleuren

Kijken we ook even naar de interieur kleuren. Opvallend binnen de interieur kleuren is de comeback van de kleur bruin en dat van de kleur beige tot chocolade bruin. Een andere trendkleur is blauw en dan specifiek het diepere blauw. Je weet wel, de kleur van de ruwe zee. Pasteltinten en ook de kleur grijs mogen blijven in 2021. Bruin wordt echter beschouwd als het nieuwe zwart. Verschil is dat bruin minder zwaar is en meer warmte uitstraalt. Bruin doet denken aan de natuur en geeft steeds een gevoel van rust en van ruimte.

Muurverf kleuren

De kleur van het jaar, Brave Ground, geldt in 2021 alks de perfecte muurverf kleur. Zoals gezegd combineer je ze met de muurverfkleuren uit een van de vier kleurenpaletten. Zo kies je voor timeless en dus voor de bekende zand- en koperkleur. Deze kleuren bieden warmte en neutraliteit. Kies je voor expressive, dan zoek je het vooral in fel roze en rood. Kies je voor earth dan haal je naar binnen wat nu nog buiten is. Hier spelen ook de kleuren blauw en groen een voorname rol. Trust tenslotte, staat voor de aardse muurverf kleur. Het geeft je steeds een warm en zeer welkom gevoel.

Verfkleuren

De verfkleuren dan nog, handig als jij de woontrends 2021 aan wilt houden. Hier eisen kleuren als bijvoorbeeld zandsteen beige en andere aardse kleuren ook al de hoofdrol voor zich op. Dit is overigens een subtiele en ingetogen kleur. Denk in het kader van de verfkleuren dus vooral aan kleuren als cotton white, summer sand, soft orange en dark mud. De groentinten behoren ook tot de verfkleuren van dit jaar, net als alle aardse kleuren. Ook kalkverf scoort uitstekend in 2021, een jaar dat we dus nu gerust al kleurrijk mogen noemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button