Interieur

Woonkamer inspiratie

Story Highlights
  • Brave Ground of diepere blauwe kleuren
  • Kies je voor vintage of modern
  • Besteed aandacht aan de lichtinval en privacy

Wil je eindelijk iets doen aan de inrichting en heb je de huidige inrichting na een aantal jaren wel gezien? Doe hier dan woonkamer inspiratie op. Zo maak jij je woonkamer onherkenbaar mooi en kun je er weer een aantal jaren tegen.

Woonkamer kleuren

Het is het jaar van de aardse kleuren maar zeker rook van de diepblauwe kleur. Ook groentinten doen het goed in een trendy interieur, zoals dat ook geldt voor de pasteltinten die nu al een aantal jaren goed uitkomen in een trendy interieur. Afhankelijk van welke stijl je kiest kunnen ook andere kleuren prima een hoofdrol spelen. Kies je voor bijvoorbeeld vintage, dan spelen de kleuren blauw en geel een belangrijke rol.

Zorgen voor balans en evenwicht

Welke stijl je kiest is uiteraard een kwestie van smaak. Scandinavisch is een stijl die de afgelopen jaren meer en meer te zien is in de Nederlandse huizen. Een Scandinavische inrichting biedt rust en moet zorgen voor balans en evenwicht. De basis binnen een dergelijk interieur moet rustig zijn, kies daarom voor neutrale kleuren op grote oppervlakken. Bij een Scandinavisch interieur past prima een lichte vloer, is de lichtinval belangrijk en kies je voor witte of grijze muren en lichte gordijnen.

 Vintage met opvallend geel en blauw

Een moderne inrichting, of industrieel? Dan kun je zowel met meer donkere en met juist lichtere tinten gaan werken. Kies voor hout, bakstenen en staal. Een velvet gordijn misstaat ook al niet in een moderne en industriële inrichting. Voor de ramen kun je kiezen voor houten jaloezieën. Vintage is een opvallende inrichting met veel geel en blauwe kleuren die je combineert met bruine meubels. Kies wel voor een neutrale vorm van raambekleding, dat zorgt namelijk voor het broodnodige evenwicht. De overgordijnen kun je prima in een meer donkere kleur kiezen. Ook botanisch en Bohemian integreer je gemakkelijk in je inrichting en geven elke ruimte een leuke en speelse uitstraling. Je kiest voor lichte muren en vrolijkt de woonkamer op met kleurrijke accessoires als bijvoorbeeld kussens, kleedjes en bloemen.

Kies voor grote meubels, die bepalen de sfeer

Ook de urban jungle inrichting doet het goed zoals een klassieke of moderne inrichting ook alle stormen overleeft. In dat geval bepalen vooral de meubels de sfeer. Kies voor grotere meubels in bijvoorbeeld rechthoekige vorm, kies voor een strakke bank en kies voor de ramen bijvoorbeeld voor fraaie vouwgordijnen. Binnen de inrichting is de mate van lichtinval en dus ook de privacy ook een belangrijk punt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor trendy horizontale lamellen, terwijl ook duo-rolgordijnen een kamer stijlvol af kunnen maken.

Geef meubels een tweede leven

Gordijnen zijn ook weer helemaal terug en ook die kunnen zorgen voor een leuke afwerking van het geheel van de woonkamer. En zo zie je maar dat je alle kanten op kunt. Vergeet het duurzaamheidsaspect niet en kijk of je oude meubels niet een tweede leven kunt bieden door ze heel simpel een nieuw kleurtje te geven. Het resultaat is verrassend en zo laat je zien ook aan het milieu te denken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button