KeukenWoontrends

Keukentrends

Story Highlights
  • Hogere kasten in de keuken
  • De opmars van achterwandsystemen
  • Marmer is terug in de keuken

Meer en meer is de keuken het centrale punt in ons huis. De grotere leefkeuken is het helemaal en de bijkeuken wordt tegenwoordig vooral als werkkamer gebruikt. Er is wat betreft de trends heel erg veel mogelijk in de keuken in 2021. We praten je er graag over bij, want binnen de woontrends speelt de keuken een steeds belangrijkere rol

Keukentrends kleuren

De trendy keuken gaat zeker de hoogte in, ideaal voor wat langere mensen en bovendien ergonomisch verantwoord. We werken in de keuken met hogere kasten en een lage plint en zien steeds vaker een minimalistisch design terug in 2021. Terug van weggeweest is ook het Mid Century Design, de stijl uit de zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw. Hierbij passen ook de warme houttinten, donker eiken en notenhout. Keukentrends kleuren? Deze stijl biedt in elk geval een mix van textuur en materialen terwijl er ook een breed kleurenpalet beschikbaar is om deze stijl te realiseren. Hier past weer uitstekend een ronde, ovale keukentafel bij net als meer organische vormen.

Nieuwste keukentrends

Bij de nieuwste keukentrends  in 2021 horen ook de metallic kleuren en de messing accenten. We zien ook koper en messing tinten, bijvoorbeeld bij de kranen, spoelbakken en handgrepen. We kunnen er niet onderuit, maar 2021 is ook het jaar van de duurzame keuken en de slimme apparatuur. We verduurzamen massaal en daar sluiten de keukentrends mooi bij aan. Slimme en duurzame apparatuur is aan de orde van de dag. Dan kun je denken aan inductie kookplaten en een Quooker. De moderne keuken kan eveneens niet zonder een gescheiden afvalsysteem.

Maak een goed lichtplan

De sfeer wordt steeds belangrijker in de keuken. De juiste verlichting geeft ook meteen een fraaie uitstraling aan de keuken. Een goed lichtplan is dus belangrijk en het liefst heb je van elke lichtsoort wel iets in de keuken. Dat wil zeggen basislicht, sfeerlicht en werklicht. Ook trendy in 2021 zijn de meer donkere keukens of in elk geval het gebruik van donker materiaal. Aan de andere kant is een keuken vol kleur ook hip in 2021.

Keuken inspiratie

Nog meer keuken inspiratie? Het gebruik van marmer is ook echt iets voor de moderne keuken in 2021. Marmer is helemaal terug en kun je toepassen op zowel het werkblad als op de frontjes van de keukenkasten. Te duur? Weet dan dat er ook een budgetvriendelijke variant is met dezelfde uitstraling in de vorm van keramiek, composiet en kunststof, uitgevoerd in een geaderde tekening. Ook staat de keuken in 2021 in het teken van het gebruik van natuurlijke materialen. Er is een breed palet aan aardse kleuren beschikbaar voor in de keuken. Deze kleuren geven je het gevoel van comfort en veiligheid. Het zijn zaken waar we naar verlangen met elkaar. Ook de achterwandsystemen zijn sterk in opmars en helpen bij het realiseren van een design uitstraling. Met behulp van planken, rekken en ophangtools voor al je keukengerei ziet je keuken er steeds strak en netjes uit en is bovendien sprake van een gestructureerde werkplek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button