SlaapkamerWoontrends

Slaapkamer trends

Story Highlights
  • Groen speelt de hoofdrol in de slaapkamer
  • De klassieke slaapkamer met groot bed
  • Kies voor een hipper hoofdbord

De slaapkamer wordt, zo blijkt ook uit de slaapkamertrends 2021, steeds belangrijker. Meer en meer komt de nadruk te liggen op de multifunctionele slaapkamer. Dat heeft weer alles te maken met Covid-19 en de gevolgen daarvan. Na de badkamertrends lees je hier nu de slaapkamertrends.

De slaapkamer krijgt een multifunctioneel karakter

De slaapkamer wordt meer en meer meteen ook sportschool en thuiskantoor. Dat vraagt nogal wat aanpassingen om de ruimte zo multifunctioneel mogelijk te maken. Richt je dus vooral op een minimalistische inrichting van de slaapkamer met voldoende opbergruimte en handig meubilair. Zo moet er ruimte zij voor een bureau op de slaapkamer, iets waarmee je prima de hoeken in kunt vullen en zo ook een zinvolle rol kunt geven. Voor de functie als privé sportschool is voldoende vrije vloerruimte noodzakelijk en dus moet er voldoende vrije opbergruimte zijn. Het is passen en meten, maar het is prima mogelijk om van je leuk ingerichte slaapkamer ook meteen een gym en een thuiskantoor te maken.

Slaapkamer kleuren

Voor de echte kleurenliefhebbers is 2021 een droomjaar. Je kunt namelijk heel erg veel verschillende kanten op. Zo is de combinatie groen en geel een trendy combinatie in 2021, zoals je ook alle natuurlijke kleuren kunt gebruiken. Roze en groen is ook al een prima combinatie en dan speciaal stoffig roze met saliegroen. Groen in combinatie met natuurlijke houtdecoratie is ook helemaal hip in de slaapkamer dit jaar. Een vleugje terracotta? Ook dat kan prima in de moderne slaapkamer.

Geef je hoofdbord ook een hipper uiterlijk

Texturen zijn het ook helemaal dit jaar in de slaapkamer. Decadent velours bijvoorbeeld of zeer zachte fleeces. Er is wat dat betreft veel mogelijk. Van grover rotan tot glad metallic. Geef het hoofdbord van je bed ook een hipper uiterlijk, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een gestoffeerd hoofdbord met het bekende knoop getufte effect. Ook trendy in 2021 is een bamboe hoofdbord, iets dat we voor het laatst terugzagen in de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Gebleven is de Boho slaapkamer

De Boho slaapkamer is gebleven vanuit 2020. Dat betekent dat tropische en gedroogde planten niet misstaan in de slaapkamer, zeker niet de bladgroene tropische soorten of de parelsnoeren. Maar dat geldt ook voor romantisch gedroogde tarwe om nog slechts het topje van de ijsberg te benoemen. In 2021 is er ook ruimte gecreëerd voor de klassieke slaapkamer met een mooi en groot klassiek bed. Kies daarbij voor de donkere houtsoorten en zachte vanillewanden. Daarbij is goede accentverlichting onmisbaar. Aan de klassieke slaapkamer kun je prima een plant of planten gebruiken als subtiel detail(s).

Richtinggevende trends

Opvallend is ook de populariteit van de complete slaapkamersets. Meer en meer mensen kiezen ervoor ineens een set aan te schaffen, dat doen ze vooral om zo tijd en moeite te besparen. Niets is immers gemakkelijker dan het kopen van een complete set. En zo is er wat betreft de slaapkamer dus heel erg veel mogelijk in 2021. Ondanks de richtinggevende trends kun je daarbinnen nog steeds prima zelf een bepaalde richting bepalen. Een ding is zeker, het belooft een interessant jaar te worden in de slaapkamer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button