Overig

Een mobiele kraan of torenkraan kopen? Hier moet je op letten!

Ben je van plan om een mobiele kraan of een torenkraan te kopen voor een bouwproject? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt. Mobiele kranen zijn ideaal om grote voorwerpen of bouwmaterialen te verplaatsen met een groot gewicht. Torenkranen kun je daarentegen voor ieder project gebruiken, aangezien ze heel veelzijdig zijn. Of je nu bouwproducten omhoog wil takelen of voorwerpen wil verplaatsen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een mobiele kraan of torenkraan wil gaan kopen!

Belangrijke factoren voor een mobiele kraan

Ga je een mobiele kraan kopen, dan zijn er een aantal factoren die erg belangrijk zijn om mee te nemen in je zoektocht:

  • De draaicirkel van de mobiele kraan en of deze wel op de bouwplaats past 
  • Het hefvermogen van de kraan, dus hoeveel hij maximaal kan tillen 
  • Wat de afstand is die de kraan kan overbruggen en of dit genoeg is voor jouw project 
  • Voor welk terrein de kraan geschikt is en hoe makkelijk je hem kunt verplaatsen 
  • Passen de brandstofkosten en onderhoudskosten in jouw financiële plaatje? 

Het voordeel van het hebben van een mobiele kraan voor je bouwproject, is dat je altijd in staat bent om alle materialen en voorwerpen te verplaatsen, ook als ze meer wegen. Dat is ideaal, want normaal gesproken zou je hiervoor een speciale kraan moeten huren en dat kost ook weer heel wat geld. Met een mobiele kraan ben je onafhankelijk en kun je efficiënter werken op de bouwplaats. 

Waar let je op bij een torenkraan? 

Een torenkraan is een veelzijdige kraan die je voor allerlei doeleinden in kunt zetten binnen je bouwproject. Ga je een torenkraan kopen, dan is het belangrijk dat je let op de capaciteit van de kranen. Ze kunnen voor een hoop werkzaamheden in worden gezet, maar dat betekent niet dat ze allemaal dezelfde capaciteit hebben. Daarnaast is de snelheid waarmee de kraan in elkaar kan worden gezet belangrijk. Een van de grootste voordelen van een torenkraan is namelijk dat je hem snel in elkaar kunt zetten, zodat je meteen aan het werk kunt gaan. Het zijn gebruiksvriendelijke kranen, maar de één is natuurlijk nog sneller op te bouwen dan de ander. 

Wat kost een goede kraan?

Ben je van plan om een torenkraan of een mobiele kraan te kopen? Dan is het natuurlijk wel prettig om een idee te hebben van de kosten die hierbij komen kijken. De prijzen van mobiele kranen variëren tussen de 20.000 en 200.000 euro, afhankelijk van het vermogen, de capaciteit en de aandrijving en grootte van de machine. Wil je een kraan huren, dan betaal je gemiddeld 80 tot 250 euro per dag. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button