InterieurWerkkamer

Hoe kies je de beste kantoormeubelen voor je thuiskantoor?

Als je vanuit huis werkt of een thuisbedrijf runt, is het van vitaal belang om een ​​kantoorruimte te hebben die je helpt bij het werk te blijven. Het kiezen van het juiste kantoormeubilair maakt een enorm verschil als het gaat om productiviteit en functionaliteit.

Niemand heeft echter ooit gezegd dat thuiskantoren niet stijlvol kunnen zijn. Je kunt een thuiskantoor creëren waar het prettig werken is door meubels te kiezen die een praktisch doel dienen maar ook mooi zijn. Hier is hoe je dat moet doen.

Beoordeel hoeveel ruimte je hebt

Een van de grootste fouten bij het kiezen van kantoormeubelen is het onderschatten/overschatten hoeveel ruimte je echt hebt. Een leeg thuiskantoor ziet er enorm uit totdat je er een bureau en stoel in zet! Meet je ruimte op en houd rekening met ramen en deuropeningen waar je meubels omheen moeten passen. Als er uitzicht is vanuit een raam waar je je bureau naar wilt laten kijken, houd hier dan rekening mee bij het meten en plannen van je meubelplaatsing.

Bepaal hoe lang je per dag je kantoor gebruikt

Deze tip is belangrijk voor het comfort. Als je je thuiskantoor maar 30 minuten per dag gebruikt om je e-mail te checken, kan een stijlvolle, comfortabele stoel het winnen. Integendeel, als je 7-10 uur per dag op kantoor doorbrengt, is je behoefte aan comfort absoluut noodzakelijk.

Wat is je budget? 

Zoals elk meubel kun je een klein bedrag uitgeven of je kunt een paar salarisstrookjes uitgeven aan één stuk kantoormeubilair voor thuis. Surf op internet en blader door tijdschriften over woonaccessoires en thuiskantoormeubels voor inspiratie en prijzen. Hoeveel je uitgeeft, is aan jou, maar houd er rekening mee dat na het meubilair mogelijk nog decoratie, kantoorbenodigdheden en computerapparatuur moeten worden gekocht. Als je een beperkt budget hebt, overweeg dan om zelfmontagemeubels te kopen. Meubelwinkels die gespecialiseerd zijn in online en catalogusbestellingen, zijn je beste bron voor doe-het-zelf-montagemeubels.

Kies je stijl

Antieke meubels tot ultramoderne meubels zijn een ontwerpkeuze die je hebt. Denk aan comfort bij het selecteren van oudere traditionele meubels, zoals stoelen. Antieke meubelen kunnen er prachtig uitzien, maar misschien heb je voor comfort de flexibiliteit van een verstelbare stoel nodig. Terwijl sommige moderne stoelen de ergonomie hebben die comfortabel is, maar er te futuristisch uitziet voor een traditioneel huis. Uiteindelijk zul je moeten beslissen wat een hogere prioriteit heeft, esthetiek of comfort. Met voldoende zoeken zou je een gelukkig medium moeten kunnen vinden.

Kies meubels die bij je passen

Comfortabele thuiskantoormeubels moeten ‘passen’ bij je lichaam. Als je een lang persoon bent, zorg er dan voor dat de hoogte van je stoel en tafel in verhouding staan ​​tot het gebruik ervan. Omgekeerd kunnen voor kleinere mensen een stoel die te hoog en niet verstelbaar is, ervoor zorgen dat je voeten bungelen als een kind. Comfortabel kantoormeubilair moet er mooi uitzien, maar het gevoel hebben dat je er uren in kunt zitten.

Hou het simpel

De werkruimte moet zoveel mogelijk vrij zijn van afleiding. In het ideale geval betekent dat dat de rommel tot een minimum wordt beperkt en dat er voldoende opbergruimte is. Probeer de werkoppervlakken netjes te houden, zodat je ruimte hebt om te werken. Beter georganiseerd werken is veel minder stressvol en vermoeiend, en de manier waarop je je kantoormeubilair kiest, kan je hierbij echt helpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button