InterieurPlantenWoontrends

Hoe planten te gebruiken in interieurontwerp: tijdbesparende tips en recente designtrends

Vraag interieurontwerpers naar planten en zij zullen je dit vertellen: de vraag is niet of je planten moet gebruiken in interieurontwerp, maar hoe je het succesvol doet. Planten vervullen niet alleen decoratieve functies en maken elk interieur af met hun levendige, levendige manieren, maar door dit te doen verfrissen ze ook de lucht die je inademt en helpen ze je gefocust, productief en positief te blijven. 

Maar hoe haal je het meeste uit planten in huis? Hoe voeg je ze toe aan je interieur, zodat je ten volle profiteert van hun ongeëvenaarde potentieel om interieurs te verfraaien? Hier zijn een paar tijdbesparende trucs en ontwerptrends om je op weg te helpen.

Ken je kamer

Kijk goed rond in je kamer en bepaal de belangrijkste sterke en zwakke punten. Welke delen ervan hebben een levend decoratief stuk nodig en welke zouden juist wat extra ruimte kunnen gebruiken?

Kies voor één stijl

Je kamer heeft vooral een duidelijk idee nodig – een overheersend thema om het interieur die stijlvolle, samenhangende uitstraling te geven. Kies daarom voor planten bij PlantenShop24 die passen bij de stijl van je interieur en die een meerwaarde bieden. 

Gebruik een plant als pronkstuk

Geen kamer voelt tegenwoordig compleet zonder een goed gekozen middelpunt, dus waarom zou je je favoriete plant niet in de schijnwerpers zetten? Dat betekent niet noodzakelijk het midden van de kamer. Er is niets mis met een prachtige grote plant in de hoek.

Maak de plaats niet rommelig

Zorg ervoor dat je kamerplant niet strijdt om aandacht met een overvloed aan overbodige voorwerpen – of ze nu bedoeld zijn voor dagelijks gebruik of als decoratie.

Hoe planten te gebruiken in interieurontwerp: tijdbesparende tips en recente designtrends

Onthoud dat grootte ertoe doet

Grote planten werken geweldig als statement, vooral met strakke, spaarzame ontwerpen. Kleine planten kunnen daarentegen het beste worden gebruikt in de meeste andere interieurs waar een groot aantal planten geen probleem is. Het mengen van maten levert alleen goede resultaten op als het met opzet wordt gedaan.

Zet een plant in een lege hoek

Geen idee wat je moet doen met dat lege hoekje in je kamer, waar niet genoeg ruimte is voor nog een log meubelstuk? Zet er een plant in en de kamer zal mooi bij elkaar komen. Vergeet niet om voor een grotere plant te gaan om de visuele leegte te vullen.

Kies gemakkelijke planten

Blijf uit de buurt van planten die veel onderhoud nodig hebben als je liever geen pijnlijke fouten maakt. Er zijn tal van mooie planten die zowel buitengewoon mooi als gemakkelijk te verzorgen zijn. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button