InterieurSlaapkamer

Nieuw bed kopen: waar moet ik op letten?

Heb je de zoektocht gestart naar een nieuw bed? Dan zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Het is belangrijk om een goed bed te hebben voor een fijne nachtrust. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende soorten en maten auping bedden. In dit blog bericht leggen we je uit waar je op moet letten als je een nieuw bed gaat kopen.

Afmetingen van het bed

Als je een bed gaat kopen, is het belangrijk dat je de juiste afmetingen bemachtigd. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je kamer redelijk klein is. Een groot bed kan dan veel ruimte innemen die je liever ergens anders aan besteedt. Daarnaast kan het tegenovergestelde ook waar zijn. Een groot bed kan erg fijn zijn voor een goede nachtrust. De keuze voor de afmetingen van het bed is doorgaans een van de eerste zaken die je voor ogen moet hebben.

Wat vind je belangrijk?

Nadat je de keuze hebt gemaakt voor de afmetingen, gaan we iets verder kijken naar je slaapcomfort. Auping bedden zijn er namelijk in veel verschillende soorten en maten. Hierbij is ook het matras van groot belang. Wil je een matras dat harder is dan de meeste matrassen, of wil je juist een erg zacht matras? Als je vaker in bed zit om bijvoorbeeld nog een boek te lezen of tv te kijken, kan een iets harder matras wenselijk zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken in welke houding je slaapt. Deze houding heeft namelijk ook invloed op wat voor matras je nodig hebt.

Voor jezelf of ook je partner

Een keuze voor een bed is in veel gevallen niet voor enkel een persoon. Veel mensen slapen namelijk samen met hun partner in hetzelfde bed. Als dit het geval is, moet je samen met je partner op zoek naar een geschikt bed. Tegenwoordig is het gelukkig wel mogelijk om beide andere matrassen te krijgen. Je krijgt dan in een tweepersoons bed twee aparte matrassen. Dit zorgt ervoor dat je beide het juiste matras uit kunt kiezen voor je slaaphouding. 

Elektrisch auping bed of niet?

Als je de keuze hebt gemaakt voor een matras, ben je er echter nog niet. Tegenwoordig is het namelijk ook mogelijk om je bed in een elektrische variant aan te schaffen. Het is dan mogelijk om het hoofdstuk rechter te zetten en het gedeelte bij de voeten omhoog te doen. Dit is voornamelijk fijn als je vaak leest in bed of tv wilt kijken. De houding waar je in ligt zorgt ervoor dat je je hoofd niet op een gekke manier omhoog hoeft te houden, waardoor je de perfecte comfort hebt!
Wil je nog meer informatie? Neem dan een kijkje bij Slaapspecialist van der Schuit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button