AccessoiresInterieurWoontrends

Jouw huis sfeervoller maken: dat doe je met deze voorwerpen!

Ben je net verhuisd of is jouw huis gewoon een keer toe aan een make-over om het wat gezelliger te maken? De makkelijkste manier om de sfeer in je huis onder handen te nemen, is het aanpakken van de decoratie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je meubels te gaan vervangen, maar dit kost meer tijd en geld en is in de meeste gevallen helemaal niet nodig. Zijn al jouw meubels nog in goede staat, dan raden we je aan om vooral de decoratie in huis aan te pakken. In dit artikel geven we je een aantal tips om je huis sfeervoller te maken!

Humor toevoegen aan je inrichting 

Je moet hier wel van houden, maar humor toevoegen aan je inrichting geeft jouw interieur meteen een meer sfeervolle uitstraling. Laat bijvoorbeeld een tegeltje bedrukken met een leuke uitspraak van een gezinslid of een speciale datum die belangrijk is voor jouw gezin. Dit kan een erg leuke aankleding zijn voor je woonkamer, maar nog passender voor in de keuken. Vooral als je een meer traditionele inrichting hebt, past zo’n Delfts blauw tegeltje perfect in je keuken. Maar je kunt je terras ook opleuken met tegeltjes in de tuin, bijvoorbeeld met een foto van het gezin of met een mooie spreuk. Past zo’n traditioneel tegeltje niet echt bij jouw interieur? Dan kun je ook humor toevoegen door wat gekkere foto’s neer te zetten of op te hangen, of door te spelen met kleuren en patronen. 

Kussens en plaids 

Een effectieve manier om je woonkamer meer sfeer te geven, met name in de winterperiode, is het neerleggen van leuke kussens en zachte plaids. Als je er alleen al aan denkt, krijg je een knus gevoel, toch? Het maakt de bank ook een stuk uitnodigender en gezelliger. De uitstraling van de bank is erg belangrijk voor de sfeer in een woonkamer, aangezien het vaak het middelpunt is. Kies voor kleuren die vaker terugkomen in je interieur of die er goed bij passen om het helemaal af te maken!

Verlichting en kaarsen

Verlichting is een erg bepalende factor voor de sfeer in een ruimte. Zorg ervoor dat je niet alleen maar felle, grote lampen in de woonkamer hebt staan of hangen. Een mooie lantaarn of een aantal kaarsen kandelaars met gekleurde kaarsen zijn ideaal om een goede sfeer te creëren. Warm licht en de geur van kaarsen zorgen niet alleen voor een sfeervolle woonkamer, maar ook voor ontspanning voor de mensen die in de ruimte zijn. Je kunt er ook voor kiezen om geurkaarsen of geurstokjes neer te zetten met een geur die past bij het seizoen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button