Woonkamer

Drie winter-warme tips voor een behaaglijke woonkamer

Het wordt weer kouder buiten. Regen, wind en hopelijk ook sneeuw maken dat we liever binnen dan buiten zijn. En binnen wil je het dan natuurlijk het liefst zo behaaglijk mogelijk hebben. Hoe houd je de kou buiten en de warmte binnen? We geven je graag drie winter-warme woonkamer tips.

Een warme make-over

Warmte zit voor een deel in ons lichaam, en voor een deel in ons hoofd. Het kan nog zo warm zijn in een kamer, als je tegen frisse kleuren zoals koelblauw en wit aankijkt kan je toch al snel denken dat de kachel toch best een graadje hoger mag.

Zorg dus voor warme kleuren in de kamer zoals dieprood, bruin en donker oranje. Je hoeft niet je muren opnieuw te behangen of te schilderen, je kunt ook kiezen voor kleuraccenten. Schilder een kast in een warme kleur bijvoorbeeld, hang wandkleden op of zorg voor verlichting met een kleurtje. Tegenwoordig kun je (spaar)lampen kopen die een andere kleur licht geven dan het klassieke ‘wit’, zoals zachtroze, warm oranje of dieprood.

Plaids en vloerkleden

Een hoogpolig vloerkleed is fijn voor je voeten en helpt tegen optrekkende kou. Heb je een bank of stoelen met een ‘koele’ bekleding zoals leer of skai? Plaids zorgen er voor dat je lekker warm zit. Een plaid doet het trouwens altijd goed in de winter. Je kunt er lekker onder kruipen als je tv kijkt of  een boek leest, of over je benen leggen als je aan het werk bent.

Drie winter-warme tips voor een behaaglijke woonkamer

Isolerende raambekleding

Goede raambekleding zorgt er voor dat warmte niet kan ontsnappen via het glas. Isolerende raambekleding is daar zelfs speciaal voor gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit isolerende overgordijnen en plisségordijnen in verschillende kleuren. Isolerende raambekleding houdt de kou van het glas tegen en de warmte binnen. Overigens is deze raambekleding ook een uitkomst in de zomer, omdat het de warmte van de zon buiten houdt en het binnen lekker koel blijft. We raden je wel aan op tijd gordijnen te bestellen en niet te wachten tot het echt koud wordt buiten. Hoe sneller je het behaaglijk hebt zonder de kachel hoog te zetten, des te eerder bespaar je op je gas- en elektriciteitsrekening.

Gerelateerde artikelen

Back to top button