DuurzaamWoontrends

Je woning verduurzamen doe je zo

Nu we ons allemaal meer bewust zijn van ons energieverbruik en proberen hier nog beter op te letten, is er geen beter moment te bedenken om met verduurzaming aan de slag te gaan. We geven je graag een aantal tips en ideeën, zoals een kunststof kozijn, om direct mee aan de slag te gaan.

Wat is verduurzamen?

Wanneer iets duurzaam is, belast het het milieu weinig. Dat heeft voornamelijk te maken met het beperken van het gebruik van fossiele brandstoffen en meer gebruikmaken van duurzame energiebronnen, zoals zon, wind en water. Daardoor wordt het energieverbruik dat belastend is voor het milieu tot een minimum beperkt. Dat zorgt voor allerlei positieve effecten voor het milieu en voor onze planeet, zoals een lagere CO2-uitstoot, en voor jezelf, zoals lagere energiekosten, meer wooncomfort en een hogere woningwaarde

Hoe maak je je woning duurzamer?

Wanneer je je woning wilt verduurzamen, ga je deze dus duurzamer maken. Maar hoe kun je dit precies doen?

  • Isoleren: de eerste stap in een duurzamer huis is optimale isolatie. Denk aan spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Dat gaat jouw portemonnee en onze planeet veel profijt opleveren. 
  • Beter glas: heb je nog enkel glas in meerdere ramen? Dan is het voor het comfort in huis en je energierekening een must om beter glas te laten plaatsen, zoals HR++ glas.
  • Kunststof kozijn(en): ook het laten vervangen van een houten kozijn door een kunststof kozijn levert je een energiebesparing op. Kunststof heeft een hogere isolatiewaarde dan hout, waardoor tocht tot het verleden behoort en je het gemakkelijker aangenaam houdt binnen. En het is ook nog eens onderhoudsarm en bestand tegen alle weersomstandigheden. Een hele duurzame keuze dus!
  • Zonnepanelen: wanneer je isolatie in orde is, zijn zonnepanelen een welkome aanvulling. Door zelf duurzame energie op te wekken, hoef je minder of geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen.
  • Warmtepomp en zonneboiler: deze duurzame maatregelen zijn de kers op de taart als je je huis verder al zo duurzaam mogelijk gemaakt hebt. Wil je helemaal van het gas af en nog minder elektriciteit verbruiken? Dan zijn een warmtepomp en zonneboiler het overwegen waard.

Ben je voornemens om je woning binnenkort te verduurzamen? Bekijk dan zeker de mogelijkheden voor subsidie. Wanneer je meerdere energiebesparende maatregelen neemt, heb je mogelijk recht op subsidie. Kunststof kozijnen specialist Jansma Burdaard weet je precies te vertellen waar je op moet letten en levert je de benodigde informatie aan om een aanvraag tot subsidie in te kunnen dienen. Dus wat houd je nog tegen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button