Interieur

Zo bespaar je ruimte in je woning

Ruimte besparen in je woning, dat wilt iedereen. Zeker als je een kleinere woning hebt is het belangrijk om goed uit te zoeken welke spullen essentieel zijn in je woninge en welke eigenlijk kleiner mogen of weg kunnen. In dit artikel lichten we daarom enkele tips uit over hoe je ruimte kunt besparen en het optisch ruimtelijker kunt laten lijken in huis. Laat je inspireren!

1. Passend meubilair 

Het is ons allemaal wel eens overkomen: een tafel, stoel of bank kopen die eigenlijk nét niet past maar je hebt deze toch gekocht omdat je ‘m zo leuk vindt. Zonde, want dit meubelstuk kan er net voor zorgen dat je huis veel minder ruimte heeft. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van een tweepersoons bank in plaats van een driepersoonsbank of een kleine ronde tafel in plaats van een tafel voor zes personen. Tot slot kun je kijken of al het meubilair wel op de juiste plek staat. Een beetje schuiven doet soms wonderen!

2. Kies voor schuifdeuren

Schuifdeuren zijn echt de ideale oplossing wil je extra ruimte in je huis houden. Een deur die openzwaait kan namelijk zo ontzettend veel ruimte innemen in een bepaalde kamer. Kies daarom voor schuifdeuren op je kasten en als het lukt misschien wel tussen bepaalde ruimtes. 

3. Kies voor infrarood panelen

Duurzaam, stijlvol én ruimtebesparend: dat zijn infrarood panelen. Dit zijn panelen die op het plafond of aan de muur worden geplaatst en jouw ruimte kunnen verwarmen, net zoals een centrale verwarming dat doet. Echter zijn dit veel plattere en stijlvolle opties: in spiegels, in de vloer of gewoon een mooie witte plaat. 

4. Opklapbaar meubilair

Jep, opklapbaar meubilair neemt verreweg het minste ruimte in. DEnk aan tafels en bedden die tegen de muur kunnen worden ingeklapt: ideaal als je een kleine ruimte hebt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button