Klussen

3 manieren om je woning te isoleren

Wanneer het energielabel van je huis laag is of als je je huis beter wilt isoleren voor een lage energierekening, dan heb je verschillende mogelijkheden. Met een goed geïsoleerd huis, kom je zonder zweten de heetste zomerdagen door in huis. Ook hoef je minder te stoken tijdens extreem koude winterdagen. Wij leggen 3 manieren uit om je huis beter te isoleren.

Je dak isoleren

Dakisolatie is een van de meest rendabele energiebesparende maatregelen. Warmte stijgt namelijk op, dus met een slecht isolerend dak gaat er veel warmte verloren. Wanneer je kiest voor dakisolatie, gaat deze warmte niet via het dak je huis uit. Zo bespaar je gemakkelijk op je stookkosten. Wil je je dak laten isoleren door een professional? Kies dan voor een professionele dakdekker nabij Den Bosch.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is het makkelijkste aan te leggen wanneer je een kruipruimte hebt. Dan kun je de vloer namelijk via de onderkant isoleren. Er wordt dan een isolatielaag aangelegd, die ervoor zorgt dat koude lucht en vocht tegengehouden wordt. Zo blijft ook de warmte in je huis beter hangen. Zeker wanneer je vloerverwarming hebt, is vloerisolatie aan te raden. Anders gaat de warmte van de vloerverwarming verloren en dat is natuurlijk erg zonde.

Raamisolatie

Er zijn drie belangrijke manieren om je ramen goed te isoleren: raamisolatie folie, beglazing vervangen en ramen vervangen. Raamfolie is bijna onzichtbare plakfolie die je aan de binnenkant van je beglazing aanbrengt. Dit werkt als een warmtereflecterende laag. De beglazing kun je vervangen door beter isolerende beglazing. Dubbel glas is namelijk niet meer de beste optie. Tegenwoordig heb je HR+, HR++ en HR+++ isolatieglas, die elk hun eigen specifieke isolatiewaarde hebben. Je kunt ook de volledige ramen vervangen, waarbij je niet alleen het glas, maar ook de kozijnen vervangt. Bijvoorbeeld door je houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen met HR+++ glas. Zo is je raam goed geïsoleerd.

Waarom isoleren?

Isoleren is een goede investering, waarmee je je energierekening omlaag zult zien gaan. Door te zorgen voor een goed geïsoleerd huis, hoef je in de winters minder hard te stoken en hoef je de airco niet veel te gebruiken in je zomer. Daarnaast stijgt de waarde van je huis, wanneer je goede isolatie hebt. Zo kun je een deel van je investering niet alleen terugwinnen met je energiekosten, maar ook bij de verkoop van je woning.

Gerelateerde artikelen

Back to top button