InterieurWoontrends

4x populaire interieurstijlen

Soms hoor je wat over een interieurstijl of zie je het interieur van iemand voorbijkomen, zonder dat je eigenlijk weet over welke stijl het nou precies gaat. Het kan handig zijn om hier wat meer over te weten, om zo bijvoorbeeld jouw eigen interieurstijl te bepalen. Daarom staan hier de meest populaire interieurstijlen voor je op een rijtje. Zo kun je rustig ontdekken wat jou het meeste aanspreekt en wat bij jou past. 

De Scandinavische interieurstijl

Een van de meest populaire stijlen is het Scandinavische interieur. Deze stijl heeft zichzelf al enige tijd op de kaart weten te zetten, maar is tot op de dag van vandaag nog steeds erg geliefd. De stijl kenmerkt zich door zachte contouren, rustige kleuren en natuurlijke materialen. Denk aan een combinatie van een kleurenpalet bestaand uit wit, grijs en zwart, en materialen zoals hout en jute. Hierdoor ontstaat een zacht, maar stijlvol interieur.

4x populaire interieurstijlen

Een industrieel interieur

Bij de industriële interieurstijl ligt de focus op metaal, robuuste elementen, hout en baksteen. Hiermee wordt een interieur neergezet dat stoer en krachtig oogt. Vaak komt deze stijl het beste tot zijn recht in een oud fabriekspand of in een specifiek gebouw met unieke kenmerken. Opmerkelijk aan de industriële stijl is dat hij in twee varianten voorkomt; een donkere, ruige, vintage variant en een lichtere en strakke variant. Deze stijl is dus volledig naar eigen wens de stylen. 

4x populaire interieurstijlen

De bohemien woonstijl

De bohemien woonstijl staat voor een unieke en creatieve toepassing van kleuren, patronen en vormen. Niets is te gek en vrijwel alles is mogelijk. Deze stijl zal dan ook vooral zorgeloze, avontuurlijke mensen aanspreken. De bohemien stijl is terug te herleiden naar Marokko en Zuid-Europese landen. Dit zie je voornamelijk terug in het rijke kleurenpalet, dat bestaat uit aardse, rijke kleuren met metallic accenten. Daarnaast wordt ook vaak gekozen voor unieke stoffen en hout. 

4x populaire interieurstijlen
4x populaire interieurstijlen

De Japandi stijl

Tot slot wordt de Japandi stijl ook steeds populairder. Deze stijl gaat over het creëren van rust door minimalisme. Het is dus belangrijk om niet je hele huis vol te zetten met meubels en accessoires, maar je kiest een paar belangrijke eyecatchers uit die op de voorgrond treden. Ook worden veel natuurlijke materialen gebruikt en wordt gekozen voor lichte, neutrale kleuren. Verschillende beige tinten mogen dan ook niet ontbreken en ook hout zal veel terugkomen in een interieur, ingericht volgens de Japandi stijl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button