Interieur

Alles wat je moet weten wanneer je gaat verhuizen

Verhuizen, iedereen doet het wel eens. Het kost vaak meer tijd dan je denkt en het levert ook aardig wat stress op. Het is belangrijk om een verhuizing vooraf goed te regelen zodat je niet alles op het laatste moment nog moet regelen. Het wordt een stuk eenvoudiger als je van tevoren weet wat je allemaal moet regelen. Daarom zetten we de belangrijkste zaken om te regelen tijdens een verhuizing voor je op een rij. 

Begin bij het begin

Wanneer je weet dat je gaat verhuizen is het belangrijk om wat praktische zaken vooraf te regelen. Zo is het slim om eventuele huur van je oude woning alvast op te zeggen en voor je nieuwe woning alvast subsidies aan te vragen. Daarnaast is het handig om wat verlofdagen op te nemen. Heb je al gemeten hoe groot je nieuwe woning is? Neem een meetlint mee bij de bezichtiging om direct aan de slag te gaan. Zo kan je alvast gaan kijken naar een nieuwe vloer, gordijnen en eventuele nieuwe meubels. Geef daarnaast ook je nieuwe adres door aan familieleden, school, verenigingen, je dokter, de bank etc. 

Hulp is onderweg

Verhuizen lukt niet alleen. Het is handig om hulp in te schakelen op het moment van het verhuizen. Misschien ga je de muren of het plafond opnieuw verven, moeten er meubels en accessoires opgehangen worden of moet er een nieuwe vloer worden gelegd. Maak vooraf de verhuizing een schema met wie er welke dag komt helpen, zo heb je nooit te veel of te weinig mensen over de vloer. Om alle spullen veilig over te brengen is het handig om te kijken naar geschikt vervoer. In veel verschillende steden kan je al voor een klein bedrag een aanhanger huren. Zo kan je al je meubelen en accessoires snel en veilig naar je nieuwe woning vervoeren. Niet alleen in de grote steden zoals Rotterdam of Amsterdam is dit mogelijk, een aanhangwagen huren in Zwolle kan ook! Door gebruik te maken van een aanhanger maak je jouw eigen auto ook niet vies en beschadigd deze niet. 

De verhuisdag

De grote dag is aangebroken, tijd om te verhuizen naar je nieuwe woning. Het is belangrijk om een aantal zaken uit te voeren voordat je officieel de sleutel inlevert van je oude woning. Zo is het belangrijk om de meterstanden op te nemen, alle ramen dicht te doen en een laatste ronde te lopen door het huis om te kijken of je niks bent vergeten. Eenmaal aangekomen in je nieuwe woning is het belangrijk om de verhuisde spullen direct in de juiste ruimte te plaatsen zodat je niet overal spullen en meubelen hebt en hierover struikelt. Houd daarnaast de slaapkamer zo opgeruimd mogelijk zodat je in de avond hier geen last van hebt. Een extra tip: laat de koelkast en de vriezer nog even een dag acclimatiseren. Dit voorkomt schimmel! Alvast veel succes met de verhuizing!

Gerelateerde artikelen

Back to top button