Vloeren

Welke vloer kies je voor je woning?

Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende type vloeren. Hierdoor komt het voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om deze reden willen we je graag meer vertellen over welke type vloer je in je woning kunt leggen. Kies bijvoorbeeld voor tegel PVC als je vloerverwarming wilt gaan leggen. PVC laat namelijk erg gemakkelijk warmte door, waardoor de effectiviteit van de vloerverwarming erg hoog is. Daarnaast kun je ook kiezen voor een mooie laminaat vloer. Meer weten? Lees snel verder!

Waarom leg je een laminaatvloer?

Een van de vloeren die steeds populairder wordt in Nederland, is de laminaatvloer. Deze vloer lijkt heel erg op een houten vloer, maar heeft niet de nadelen van een houten vloer. Zo kun je de vloer bijvoorbeeld erg gemakkelijk zelf leggen. Je hoeft hier geen ervaren klusser voor te zijn. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende soorten laminaat. Kies bijvoorbeeld voor dunne stroken laminaat als je een visgraat vloer wilt leggen. Ook kun je breed laminaat kopen als je de vloer horizontaal of verticaal wilt leggen. Tot slot is het ook eenvoudig om de planken laminaat op maat te zagen en ligt de vloer niet vast op de grond. Je klikt de verschillende planken namelijk eenvoudig in elkaar. Ook als je de vloer in een andere kamer wilt leggen, klik je ze weer simpel uit elkaar.

Een vloer van PVC leggen

Een ander type vloer dat je kunt kiezen om in je woning te leggen, is PVC. Een vloer van tegel PVC brengt veel voordelen met zich mee. PVC is zeer dun. Dit heeft als voordeel dat je het eenvoudig op maat kunt maken. Je hebt hier enkel een stanleymes voor nodig om de stroken PVC op maat te snijden. Vervolgens kun je de vloer ook gemakkelijk zelf leggen. Je hoeft hier geen expert voor te zijn. Wil je graag vloerverwarming plaatsen? Dat is voor een PVC vloer totaal geen probleem. PVC laat warmte super makkelijk door, waardoor de vloerverwarming het erg goed doet. Ook is PVC in veel verschillende kleuren en varianten verkrijgbaar. Hierdoor kun je zelf een mooie kleur kiezen die past bij je woning. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning? Kies dan voor Floer.nl. Hier vind je een groot assortiment aan verschillende vloeren die perfect zijn voor iedere woning!

Kiezen voor een houten vloer

Een andere optie die je kunt nemen, is een houten vloer. Deze vloer zie je voornamelijk veel terug in een landelijk of klassiek interieur. Doordat het hout erg sterk is, gaat de vloer enorm lang mee. Het nadeel is wel dat je het hout moet behandelen met beits om houtrot te voorkomen. Daarnaast kan hout over het algemeen ook niet goed tegen vocht. Je moet hier dus ook op letten als je het schoon gaat maken.

Een gietvloer? Dat kan zeker!

Tot slot kun je ook voor een heel andere vloer kiezen, namelijk een gietvloer. Deze vloer zie je veel terug in een modern interieur en wordt gegoten. De vloeistof wordt vervolgens hard, waardoor je een zeer sterke vloer krijgt. Het nadeel is echter wel dat de vloer erg duur is. Hierdoor ben je al veel geld kwijt voor enkel een nieuwe vloer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button