Overig

De voordelen van een groendak op je woning

Het verduurzamen van je woning is een steeds bekender thema aan het worden. Het zorgt dan ook voor een grote besparing op de energiekosten en het is natuurlijk goed voor het milieu. Een van de dingen die je kunt doen, is het plaatsen van een groen dak op je woning. Dit brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee, op zowel ecologisch als economisch vlak. In dit blogbericht vertellen we je daarom graag waarom ook jij een groendak moet nemen voor je woning.

Een isolerend dak voor je woning

Een van de grootste voordelen van een groendak is natuurlijk dat het een isolerende werking heeft voor je woning. De sedum dakbedekking zorgt ervoor dat het voor warmte moeilijker wordt om naar buiten te komen. Daarnaast wordt ook de kou door de planten buiten de deur gehouden. Hierdoor krijg je een veel aangenamer binnenklimaat dat ook gemakkelijker te bepalen is. Uiteraard bespaar je door de isolerende werking ook nog eens fors op de energierekening.

Absorberen van regenwater

Een ander voordeel van een dak met sedum dakbedekking is dat het regenwater absorbeert. De planten zorgen namelijk voor een natuurlijke water buffering. Hierdoor wordt de afvoer naar het riool vertraagd en wordt het met de hulp van de planten beter verdampt. Ook als er een piekbelasting is, met bijvoorbeeld enorm veel regenval, wordt de druk op het riool verlaagt. Doordat het water minder snel gaat stromen, is er meer tijd voor het water om door het riool heen te gaan.

Kun je zonnepanelen plaatsen met een groen dak?

Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om zonnepanelen op een groendak te plaatsen. Niets is echter minder waar. Het groendak zorgt er zelfs voor dat de zonnepanelen efficiënter te werk kunnen gaan. Dit komt doordat de planten een koelende werking hebben. Hierdoor wordt de temperatuur op het dak verlaagd en kunnen de zonnepanelen betere rendementen draaien.

Wil jij graag een groendak op je woning plaatsen? Neem dan een kijkje op Yarinde.nl. Dit is de specialist als het gaat om bloemen, planten en sedum dakbedekking!

Een waardevermeerdering voor het huis

Ook zorgt het plaatsen van een groen dak voor een hogere waarde van de woning. Dit komt doordat het groendak in eerste instantie een isolerende werking heeft. Hierdoor bespaar je geld op de energiekosten en is het huis meer waard. Vervolgens gaat een groen dak ook enorm lang mee. Waar de meeste daken na een aantal jaren toe zijn aan onderhoud of vervanging, kan een groendak wel 60 jaar of ouder worden. 

Een schonere lucht voor de omgeving

Heb je veel stenen rondom je huis? Dan kan het een goed idee zijn om een groen dak te nemen. Deze zorgt er namelijk direct voor dat er meer groen in de omgeving komt. Dit is goed voor onder andere de luchtzuivering. Een groen dak haalt namelijk afvalstoffen uit de lucht en zet deze om in zuurstof. Met een groen dak zorg je dus direct voor een schonere omgeving. Ook kan het in de zomermaanden zorgen voor een aangenamere temperatuur rondom het huis. De planten absorberen namelijk het zonlicht, waardoor het tot wel 3 graden kouder kan worden. Dit is met name in de zomer natuurlijk erg fijn!

Gerelateerde artikelen

Back to top button