Interieur

Waar moet je op letten wanneer je je huis gaat verkopen?

De meeste mensen die hun huis te koop willen zetten doen dit het liefst zo snel mogelijk, maar dat is helemaal niet verstandig. Er zijn een aantal zaken waar je zeker op moet letten, die het verkoopproces behoorlijk kunnen beïnvloeden. Is het bijvoorbeeld wel verstandig om je huis op de reguliere manier te verkopen of wil je liever je huis snel verkopen aan een woning opkoper? En hoe bepaal je eigenlijk de vraagprijs? Veel mensen zijn zich niet bewust van het gedoe dat een huis verkopen met zich meebrengt, en weten bovendien niet dat het allemaal veel makkelijker (en sneller!) kan. Op de website van Mercari kun je bijvoorbeeld alles lezen over het verkopen van je huis aan een woning opkoper. Dit houdt in dat je zonder tussenkomst van een makelaar (en dus zonder kosten koper!) je huis direct verkoopt aan een investeerder. En dat levert veel voordelen op!

De voordelen van je huis snel verkopen

Sta even stil bij de reden dat je je huis wilt verkopen. Heb je snel geld nodig? Dan is het zeker verstandig om na te denken over alle opties voor een super snelle verkoop. Als je een makelaar inschakelt en je huis officieel in de verkoop zet kan het helaas wel even duren voordat het verkocht is. Mensen willen komen kijken, en als het ze bevalt zelfs een tweede keer. Dan hebben ze bedenktijd nodig, en zelfs als het tot een bod komt kan het even duren voordat beide partijen het eens zijn met de prijs. Als je nu al weet dat je dat geduld niet hebt kun je dus het beste in zee gaan met een huizenopkoper zoals Mercari. Op de website van Mercari staat precies uitgelegd hoe het in zijn werk gaat en hoe het mogelijk is dat alles all binnen een week notarieel vastgelegd kan zijn. En dat ook nog eens zonder ontbindende voorwaarden, zodat je niet alsnog enkele dagen in onzekerheid zit!

Hoe bepaal je de vraagprijs?

Of je nu besluit je huis te verkopen aan een woning opkoper of aan een particulier, het is altijd verstandig om uitgebreid onderzoek te doen naar de prijzen waar vergelijkbare woningen voor verkocht zijn. Je kijkt dan naar woningen in jouw buurt die even groot zijn en dezelfde USP’s hebben, en het bedrag waar ze uiteindelijk voor zijn verkocht. Ga met je vraagprijs iets boven dat bedrag zitten, want mensen bieden er in vrijwel alle gevallen onder.

Is verkoopstyling nodig?

Is jouw huis niet zo in trek op de markt? Grote kans dat potentiële kopers het moeilijk vinden om zich voor te stellen hoe zij het zouden inrichten. In dat geval kan het slim zijn om verkoopstyling in te zetten. De woning wordt dan zo gestyled dat het er gezellig, maar neutraal uitziet, waardoor je een grotere doelgroep aanspreekt. Heb je daar allemaal geen zin in of vind je dat teveel geld kosten? Contacteer dan alsnog het team van Mercari, die jouw huis snel verkopen mogelijk maken, zelfs als het huis er zeer onaantrekkelijk uitziet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button