AccessoiresWoontrends

Top 5 raamdecoratie in uw appartement

Zoekt u de beste raamdecoratie voor uw woning, maar weet u niet precies wat de opties zijn? Geen paniek, we helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. In appartementen moet je met een paar dingen rekening houden wat betreft de raamdecoratie, waar huizeneigenaren wellicht minder over na hoeven te denken. Een voorbeeld hiervan is privacy, als u in een woontoren verblijft en er meerdere appartementen op gelijke hoogte tegenover uw woning zijn. De inkijk is dan ineens wel heel direct, dus kan raamdecoratie de juiste oplossing zijn. Dit is onze top vijf!

Rolluiken

Goedkope rolluiken zijn ideaal in de slaapkamer, waar u het liefst geniet van zo min mogelijk licht. Als u in de stad woont en vaak veel geluid om u heen hoort vanaf buiten, kunnen rolluiken ook helpen bij de geluidsisolatie. Zo kunt u echt helemaal tot rust komen in de nacht, en dat met slechts één type raamdecoratie.

Transparante gordijnen

Transparante raamdecoratie is ideaal voor appartementen, omdat deze de inkijk blokkeren. Hierbij kunt u wel genieten van het daglicht, want het zonlicht wordt niet direct geblokkeerd zoals bij rolluiken. Deze kunt u heel goed in de woonkamer ophangen.

Raamfolie

Als uw badkamer een raam bevat, mag u van geluk spreken. Niet veel appartementen beschikken over een badkamer met natuurlijk daglicht! U wilt natuurlijk volledig comfortabel in de badkamer bewegen, dus dan is het wel zo fijn als uw buren niet meegenieten. Met wat raamfolie kunt u dit voorkomen. Dit plakt u eenvoudig over het gehele raam of een gedeelte hiervan.

Screens

Screens zijn ideaal als u meer privacy in huis wilt, zonder de boel volledig dicht te gooien. Deze zorgen er namelijk voor dat het licht van buiten wel naar binnen kan komen, maar dat men vanaf buiten niet naar binnen kan kijken. Dit is ideaal in bijvoorbeeld een thuiskantoor, op een kledingkamer of op elk andere kamer waar u meer privacy nodig heeft. Screens gaan jarenlang mee, wat een bijkomend voordeel is.

Dikke gordijnen

U wilt natuurlijk niet volledig in de spotlights zitten in de avond, maar die kans is vrij groot als u geen gordijnen heeft in de woonkamer. Hoewel u het gevoel heeft dat u alleen bent omdat u niet veel ziet van wat er op straat gebeurt, betekent dat niet dat voorbijgangers niet bij u naar binnen kunnen kijken. Dikke gordijnen gaan dit tegen en zorgen direct voor een knusse sfeer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button