Overig

Ga jij dit najaar kamperen? Dan heb je deze spullen nodig!

Ben je van plan om dit najaar te gaan kamperen? Dan heb je wat meer spullen nodig dan wanneer je in de zomer zou gaan kamperen. De temperatuur is natuurlijk een stuk lager, vooral ‘s nachts, en er is een hogere kans op regen en vochtig weer. Hier moet je wel rekening mee houden als je erop uitgaat met je tent. Gelukkig zijn er een aantal spullen die het kamperen in het najaar een stuk makkelijker kunnen maken. Wat die spullen zijn, vertellen we je in dit artikel!

Een overkapping voor je campingplek

In de zomer is het heerlijk om voor je camper of caravan lekker buiten te kunnen zitten. In de herfst laat het weer dit echter niet altijd toe. Met behulp van een camping stretchtent kun je ook in het najaar lekker buiten zitten voor je tent of camper, als de temperatuur het toelaat. Je ziet deze stretchtenten ook vaak terug op campings zelf, bijvoorbeeld over het terras gespannen of zelfs over de speelplaats voor de kinderen. Dit zorgt ervoor dat campings ook in het najaar nog aantrekkelijk blijven voor gasten. Stretchtenten zijn niet alleen erg handig, ze zorgen ook voor een gemoedelijke sfeer. Ideaal voor de donkere dagen op de camping dus. Mocht je een stretchtent willen gebruiken dit najaar, maar er niet zelf een aan willen kopen, dan kun je gebruik maken van stretchtent tentverhuur. Dit doe je misschien niet snel om ermee op een camping te gaan staan, maar het is ideaal als je bijvoorbeeld een evenement organiseert of een feest houdt in het najaar en dit toch buiten wil kunnen doen.

Een kachel meenemen naar de camping

Als je in het najaar gaat kamperen, is het aan te raden een petroleumkachel, keramische kachel of een elektrische kachel mee te nemen. De nachten kunnen in deze tijd van het jaar namelijk al erg koud worden, vooral als je midden in de natuur zit. Een gaskachel is ook een mogelijkheid, maar met de huidige gasprijzen niet zo aantrekkelijk. In veel caravans of campers zit al een ingebouwde elektrische kachel, maar als je met een tent gaat kamperen, is het wel prettig om een extra warmtebron te hebben voor de koude nachten. Een elektrische kachel is hiervoor het meest geschikt, aangezien er amper brandgevaar is vergeleken met een petroleumkachel of een gaskachel. Mocht je een elektrische kachel meenemen naar de camping, houdt dan wel rekening met het aantal Watt dat de kachel verbruikt, zodat de stoppen er niet uitspringen op de camping. Een keramische kachel is in principe ook elektrisch, maar nog net wat veiliger dan een reguliere elektrische kachel. Dit is dus eigenlijk de beste optie op het gebied van elektrische kachels.

Gerelateerde artikelen

Back to top button