Werkkamer

5 echte musthaves voor je thuiskantoor

Tijdens en vooral nu na de corona-pandemie is thuiswerken voor een groot deel de norm geworden. Misschien werkte je al thuis voor deze periode, maar de kans is groot dat tijdens en na de corona-periode je bent begonnen of meer thuis bent gaan werken. Je kunt dit doet aan de eettafel, maar waarom niet een thuiskantoor maken? Dit geeft vaak minder prikkels waardoor je concentratie en dus productiviteit hoger is, maar ook heb je alles eenvoudig bij elkaar en kun je het inrichten als de ideale werkplek zonder concessies. 

Kies voor een goede bureaustoel

Het is bijna vanzelfsprekend, maar toch moet deze als eerste genoemd worden in het lijstje van musthaves voor je thuiskantoor. Kies voor een goede bureaustoel en kies ook een goed bureau. Zittend werk is intensiever voor het lichaam dan je zou denken en als je dit vanaf de bank of de eettafel doet kun je al snel blessures ontwikkelen. Een ergonomische bureaustoel bijvoorbeeld kan veel voorkomen, want de gewenste oefeningen om bijvoorbeeld RSI tegen te gaan doen maar weinig mensen. Voorkomen is beter als genezen, dus als we geen vast stramien hebben in de oefeningen, zorg dan voor de juiste zithouding in jouw bureaustoel met een passend bureau. 

Koop een archiefkast

Archiefkasten zijn hele fijne en handige meubels die veel orde scheppen in jouw kantoor. Zo kun je sneller zaken terugvinden, maar ook opruimen. Als je kiest voor een archiefkast met deuren, kun je het netjes achter het deurtje verstoppen zodat je kantoor rustig oogt en weinig afleiding en prikkels geeft. Weer een plusje voor de productiviteit als je daar zit, plus alles heb je lekker makkelijk bij de hand. 

Kies voor de juiste accessoires

Werkontwijkend gedrag ligt thuis al snel op de loer. Zorg om die reden dan ook dat de omgeving waar je werkt je inspireert. Als je aan de eettafel zit zie je al snel klusjes die zijn blijven liggen of je bent afgeleid door mensen uit je gezin. Als je jouw kantoor zo inricht met accessoires dat ze ook inspireren, kun je daar kracht uit halen. Denk aan inspirerende quotes, foto’s of een moodboard met daarom je doelen. 

Zorg voor frisse lucht

Er is niets wat je productiviteit zo in de weg zit als slechte muffe lucht. Zorg dat frisse lucht je kantoor in kan en dat je van de buitenlucht kan genieten. Dit zorgt dat je concentratie houdt en als je dit combineert met voldoende daglicht dan zit je perfect. Je kunt de frisse lucht ook een handje helpen met planten die zuurstof afgeven en weinig aandacht nodig hebben. 

Kies voor de juiste materialen

Voor elk thuiskantoor geldt dat er materialen nodig zijn. De een heeft genoeg aan een laptop, de ander heeft ook een printer nodig en anderen misschien weer schetsblokken. Zorg bijvoorbeeld dat je internet voldoende snelheid heeft zodat dit je niet beperkt en afleid. Als je andere materialen nodig hebt, zorg dat ze er zijn en op een vaste plek liggen zodat je nooit tijd verliest om te zoeken naar dat ene notitieblok. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button