Interieur

Japandi stijl

De Japandi stijl, wie is er niet helemaal weg van? Dit Japans – Scandinavische interieur is een echte super trendy woonstijl die alle woontrends van tafel veegt. In deze stijl komt de strakke stijl uit Scandinavië samen met de natuurlijke invloeden van de stijl uit Japan. Deze mix van twee stijlen is fris en precies waar de markt op zat te wachten. 

Japandi, de verovering van de markt

Bij de Japandi stijl kom je maar twee dingen echt tegen. Dat is de warmte en de rust die deze stijl uitstraalt naar buiten toe. Wanneer je deze stijl toepast in je huis zal je je merendeels altijd heel erg rustig en zen gaan voelen.

Wanneer je echt toe bent aan iets nieuws en aan iets dat meer rust en balans geeft in je leven zou je echt eens moeten gaan kijken naar de Japandi stijl. De verschillende invloeden die samen komen in deze stijl zorgen voor een warme deken van warmte en rust. De Japandi stijl laat zich ook heel makkelijk mengen met andere stijlen. 

Met behulp van de Japandi stijl is het mogelijk de oude stijlen tot het verleden te laten behoren. Er zou zomaar ineens een nieuwe stijl kunnen ontstaan wanneer je je daar in gaat verdiepen en verschillende stijlen laat blenden. 

De uitstraling van de Japandi stijl is behoorlijk luxe. Nog even en het is een van de meest bekende modetrends van deze tijd. Deze stijl is door het hele huis heen door te trekken, net als de vloer zou je ook de ramen kunnen bedekken met jaloezieën 

Welke kleuren, vormen en materialen worden bij Japandi stijl 

Dat de Japandi stijl een blend is tussen de Japanse en Scandinavische stijl is geen verrassing meer. De inrichting met de Japandi stijl ziet er echt heel strak uit. Toch is deze stijl heel minimalistisch. De organische vormen die worden gebruikt bij deze stijl zorgt er voor dat deze voren steeds weer terug naar voren zullen komen. 

Welke kleuren, vormen en materialen worden bij Japandi stijl 

Welke materialen zie je vaak terug komen bij de Japandi stijl? 

Materialen die je regelmatig tegenkomt bij de Japandi stijl is zijn hout, linnen, beton, messing en rotan. De Japandi stijl zal je meteen een beetje linken aan de natuur. Je komt er echt van tot rust als je de Japandi stijl toe gaat passen in je huis. 

De kleuren die je veel terug ziet bij de Japandi stijl zijn beige, wit/créme, terracotta, grijs of andere pasteltinten. De achtergronden zijn dan ook lekker rustig. Breng dit in gedachten samen met de meubelen die er bij hoort en je droom stijl is compleet. 

Hoe pas je Japandi toe in je huis? 

Een van de kenmerken van de Japandi stijl is toch wel de uitstraling waar beton look bij gebruikt wordt. Hierbij kan je denken aan de vloer, de wanden of de meubels. Hier zou je dan de betonlook op aan moeten brengen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Misschien is het handig om je te verdiepen in de mogelijkheden hierin. Je zou kunnen denken aan wandpanelen met betonlook of een stuclaag van beton. Voor de vloeren kan je betontegels nemen of een vinyl met betonlook. 

Het hout dat je terug ziet in de Japandi stijl is meestal van een licht soort hout. Om het helemaal compleet te maken zou je meubels moeten kiezen die ook een lichte kleur hout hebben zodat ze prima in de Japandi stijl zouden kunnen passen.

Door kleuren of tinten steeds weer terug te laten komen wordt er voor een hele rustige maar warme sfeer gecreëerd. Hierdoor zal de sfeer niet saai worden, maar vooral warm en huiselijk door de warme kleuren van de pasteltinten die gebruikt worden in de Japandi stijl. 

Ook bij het kiezen van de accessoires moet je rekening houden met de kleuren die binnen de Japandi stijl passen. Door de kleuren van de accessoires hier ook op afstemmen blijft de sfeer warm en rustig, maar toch nog een beetje meer gezellig door die mooie warme kleuren.

Dat de Japandi stijl strak is wordt nog eens extra benadrukt door de organische vormen. Deze vormen zou je via verschillende meubelstukken aan kunnen brengen. Dat is de finishing touch op het aanbrengen van de Japandi stijl in je eigen huis. Nu kan het grote genieten echt gaan beginnen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button