Tuin

Slimme tips: hoe kun je langer buiten zitten in de tuin?

Het is heerlijk om in je eigen tuin te vertoeven. Zeker als je er een relaxte plek van hebt gemaakt, waar je goed kunt ontspannen. Om nog meer van je tuin te genieten, wil je er extra lang kunnen zitten. Ook als het eens een dag wat kouder is, evenals in de vroege ochtend of de late avond. Gelukkig zijn er veel tips om lekker lang buiten te kunnen zitten: lees gauw verder!

Terrasoverkapping

Dé manier om langer buiten te kunnen zitten? Zorg voor een overkapping in de tuin, bij de zithoek. Steeds meer mensen kiezen hiervoor in de tuin. Een terrasoverkapping ziet er mooi uit en dient dus ook absoluut een praktisch doel. De warmte blijft namelijk beter bewaard onder de overkapping, wat maakt dat je vaker en langer buiten kunt zitten. Er zijn verschillende overkappingen om aan te denken. Veranda’s zijn een geliefde keuze, die je aan een muur van je woning of schuur kunt bouwen. Veranda’s zijn er in veel designs te vinden. Bedenk bijvoorbeeld of je liever voor hout of aluminium gaat.

Beschut hoekje inrichten

Een terrasoverkapping laten plaatsen, is dus een uitgelezen manier om warmte langer vast te houden. Maar het kan ook al helpen om een beschut hoekje in te richten met tuinmeubilair, lekker in de luwte.

Dekentjes en kussentjes

Je kunt jezelf goed inpakken om langer buiten te kunnen zitten. Leg verschillende dekentjes en kussentjes in de zithoek buiten. Sla een dekentje om je benen of om je schouders. En neem plaats op een zacht kussentje, in plaats van direct tegen de koude stoel of bank. Dit maakt een flink verschil! Er zijn zelfs kussens en dekens te vinden die je kunt verwarmen, met oplaadbare batterijen bijvoorbeeld. Dat is pas handig.

Terras in de tuin verwarmen

Wil je jezelf niet steeds inpakken als je buiten zit, maar wel van directe warmte genieten? Kies dan voor een manier van verwarming in de tuin. Je hebt verschillende opties. Een eenvoudige manier is om een vuurkorf in de tuin te zetten, in de buurt van de zithoek. Hierin kun je hout branden, wat voor veel warmte zorgt. Let wel: de buren zijn hier niet altijd even blij mee. Een andere optie is terrasverwarming, in de vorm van een heater bijvoorbeeld. Denk aan een terrasverwarmer die je kunt ophangen, of neer kunt zetten op een voet. Deze heaters vind je vaak op terrassen in de horeca, maar kun je net zo goed in de tuin plaatsen.

Iets warms eten of drinken

Een laatste simpele truc: eet of drink iets warms als je lang buiten wilt blijven zitten. Van een ijskoud drankje koel je al gauw af. Maar als je thee of koffie drinkt, blijf je een stuk langer warm. Zo warm je jezelf namelijk op van binnenuit! Warm dineren in de tuin is tevens een goed idee. En laat buiten eten nu een van de gezelligste dingen zijn om te doen – dat is mooi meegenomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button