Werkkamer

Thuiswerken? Dit mag niet ontbreken in je thuiskantoor

Story Highlights
  • Thuiswerken onder perfecte omstandigheden
  • Denk aan de ergonomie
  • Zorg voor voldoende opbergruimte

Ben je op zoek naar kantoormeubelen om jouw ideale thuiskantoor in te richten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het ideale thuiskantoor kent een aantal basiselementen: een bureau met een bureaustoel en voldoende opbergruimte. Maar welke meubels moet je kiezen uit het grote assortiment kantoorinrichting? Wij helpen je alvast een eindje op weg met deze handleiding voor de ideale thuiswerkplek waarmee je eenvoudig jouw nieuwe thuiskantoor samenstelt.

Een ergonomische bureaustoel

De keuze voor een bureaustoel is de allerbelangrijkste wanneer je een thuiskantoor in gaat richten. Je brengt immers lange tijd op de stoel door waardoor het belangrijk is dat deze comfortabel is. Je kunt het beste kiezen voor een ergonomische bureaustoel die jou op de juiste plekken ondersteunt. Door een goede ondersteuning krijg je minder lichamelijke klachten. Een ergonomische bureaustoel is verstelbaar zodat je deze volledig aan kunt passen aan jouw lichaam. Kies bij voorkeur voor een bureaustoel met een verstelbare lendensteun voor optimale ondersteuning. Je zal het verschil direct merken!

Een goed bureau

Naast een verstelbare bureaustoel is een goed bureau ook onmisbaar om comfortabel te kunnen werken vanuit huis. Bij de keuze voor een bureau zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk dat het werkblad zich op jouw ideale werkhoogte bevindt. Een bureau met een verstelbaar werkblad is daarom een aanrader. Door het bureau aan te passen aan jouw wensen kun je comfortabel werken en verklein je de kans op lichamelijke klachten door een verkeerde werkhouding. Daarnaast moet het werkblad ook groot genoeg zijn om fijn te kunnen werken. Kijk daarvoor wat het beste bij jou past.

Voldoende opbergruimte

De ideale thuiswerkplek straalt rust uit zodat jij je volledig kunt focussen op jouw werk. Het is daarom fijn om voldoende opbergruimte op jouw thuiskantoor te creëren, want niets leidt zoveel af als rondslingerende documenten. Je kunt daarbij denken aan een bureau met een aantal lades of wandplanken waar je de nodige mappen en documenten kwijt kunt. Heb je nog wat ruimte over in je thuiskantoor? Kies dan voor een opbergkast zodat je alle documenten en mappen netjes op kunt ruimen. Doordat je de kast sluit, blijven alle losse onderdelen die de rust in jouw kantoor verstoren uit het zicht. Tegelijkertijd heb je alles wat je nodig hebt tijdens je werkzaamheden altijd bij de hand en dat is natuurlijk wel zo praktisch.

Gerelateerde artikelen

Back to top button