Interieur

Interieurtip: Een antieke boekenkast

Story Highlights
  • Antieke boekenkast in een modern interieur
  • Kast kan sentimentele waarde hebben
  • Behalve in de woon- ook in de slaapkamer

Mensen zoeken altijd iets dat onderscheidend is van de rest. Iets dat het verschil kan maken. Binnen een modern interieur kan dat zomaar een antieke boekenkast zijn. Met een antieke boekenkast geef je de inrichting een uniek karakter, want van die antieke boekenkast in jouw woning vind je niet zo snel een tweede.

Een antieke boekenkast past prima in een moderne inrichting

Bovendien zijn de kenners het er over eens dat een antieke boekenkast prima past in de moderne inrichting, zeker ook in combinatie met een elektrische sfeerhaard. Overigens is er een groep voor wie het in het geheel niet interessant is of de kast nou past in het interieur of niet. Die groep heeft de kast vanuit sentimentele overwegingen. Zo kan de antieke boekenkast zomaar een erfstuk zijn of een meubel waar je gewoon een bepaald sentiment bij voelt. Oordeel dus nooit te snel als jij meent dat de antieke boekenkast niet past binnen een bepaald interieur. De kast kan om heel andere redenen een plek hebben gekregen immers. De antieke kast staat overigens prachtig in combinatie met een vintage vloerkleed.

De antieke boekenkast geeft een standaard interieur net die unieke twist

Neemt niet weg dat een antieke boekenkast jouw moderne interieur net even anders en uniek maakt. De bank, de salontafel en de kast waarop de televisie staat kunnen we overal kopen. Dat zijn vaak geen unieke meubels. De antieke boekenkast is dat wel. Daardoor geef jij je interieur toch een uniek karakter. En in negen van de tien gevallen misstaat de antieke boekenkast- gevuld met de nieuwste boeken- niet eens. Want antieke boekenkasten zijn vaak gewoon heel erg mooi. Wat je zeker weet is dat je met een antieke boekenkast altijd karakter geeft aan je woonkamer.

Behalve in de woonkamer krijgt de antieke boekenkast ook vaak een plaats in de slaapkamer

Door te kiezen voor een antieke boekenkast, ben je ook nog eens duurzaam bezig. Je helpt de afvalberg beperkt te houden. Is de antieke kast in niet al te beste staat meer, dan kun je de kast gemakkelijk een boost geven. Soms volstaat een beetje verf of lak al, soms is olie al voldoende. Je hebt bovendien bedrijven die jouw antieke boekenkast over kunnen spuiten in bijvoorbeeld een moderne kleur. Naast de woonkamer is de slaapkamer opvallend genoeg de meest geliefde plek voor de antieke boekenkast. Door juist daar deze kast te plaatsen geef je de ruimte meteen extra warmte. En als je een lezer bent, dan heb je mooi al je boeken meteen ook binnen handbereik.

Gerelateerde artikelen

Back to top button