InterieurVloeren

Waarom de vintage vloerkleden populair zijn

Story Highlights
  • Vintage vloerkleed voegt kleur toe
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Prima te onderhouden vloerkleden

Je kunt als het over vintage vloerkleden gaat niet meer spreken van een hype. De vintage vloerkleden zijn namelijk al lang niet meer weg te denken uit ons interieur. En dat is niet zomaar. De vintage vloerkleden zijn en blijven erg populair. Het is dus beslist de moeite waard om eens naar een berber vloerkleed te kijken bijvoorbeeld, ook al van die vloerkleden met een uniek en geheel eigen karakter.

Vloerkleden bepalen de sfeer in je woning

Vloerkleden zijn belangrijk voor elk interieur. Vergeet niet dat ze toch bepalend zijn voor de sfeer in je woning. Onderschat dat niet. Als we kijken naar vintage vloerkleden, dan valt altijd de authentieke uitstraling op. Precies dat is ook de kracht van dit vloerkleed. Je haalt echt een vloerkleed met een verhaal in huis en een vloerkleed dat op traditionele wijze is gemaakt en geknoopt. Authentiek is ook de kleurovergang van een vintage vloerkleed.

Vloerkleden zijn gemakkelijker schoon te houden

Behalve de authenticiteit van het vintage vloerkleed, is het een kleed dat je gemakkelijk schoon kunt houden. In tegenstelling tot hoogpolig tapijt is het vloerkleed veel platter. En om die reden houd je het kleed veel eenvoudiger schoon. Nog een voordeel is wel dat de vloerkleden minder snel slijten en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Zo voeg je kleur toe aan je interieur

Vintage is helemaal ingeburgerd in ons leven en al lang niet meer ouderwets. Heel lang werd op alles wat gebruikt was het etiket ouderwets of oubollig geplakt. Tegenwoordig echter, is vintage juist heel hip. Als je alleen al ziet hoeveel verschillende vintage kleden beschikbaar zijn en je weet dat je te maken hebt met een zeer populair vloerkleed. Een voordeel van het gebruiken van vintage vloerkleden is wel dat je meteen kleur aan je interieur toevoegt. En dan hebben we het over de meest bijzondere kleuren ook meteen. Op dit moment zijn vintage vloerkleden met de kleuren okergeel, knalgroen en roze maar ook rood ongekend populair.

Sfeer en warmte

Heb je bij andere vloerkleden nog wel eens dat je twijfelt of het wel binnen een interieur past, dat probleem heb je niet als je kiest voor een vintage vloerkleed. Dat past namelijk in elk denkbaar interieur en voegt aan elk interieur echt iets toe ook. Het vloerkleed brengt sfeer en warmte. Wil je nou een mooi geheel en wat uniformiteit in kleuren, kies er dan voor om de kleuren van het vintage vloerkleed in accenten terug te laten keren in de rest van je interieur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button