Overig

5 Tips om thuis te sporten

Story Highlights
  • Ook zonder professionele apparatuur kun je prima trainen
  • Begin de dag met een work-out
  • Stel realistische doelen

Nu we al heel lang veroordeeld zijn om thuis aan de conditie te werken nu de sportscholen langer en langer dicht blijven, merken mensen dat thuis sporten zo zijn voor- en nadelen heeft. Je bent eerder geneigd om sporten maar eens een keer over te slaan en hebt na verloop van tijd toch wat moeite met de motivatie. We geven je hier vijf tips om thuis te sporten.

Het kan best zonder professionele materialen

Natuurlijk wil je ook thuis graag met de beste spullen trainen in de vorm van de beste halterschijven en de professionele bumper plates. Je kunt thuis echter ook zonder professionele apparatuur toch gewoon goed trainen. Zo kun jij je bed of stoel prima als bench gebruiken om aan je triceps te werken. Hoe? Heel simpel door het uitvoeren van dips. Ben je een fanatiek bankdrukker? Vervang dit dan en kies thuis vooral voor opdrukken, een prima alternatief. Wil je het wat zwaarder maken, leg je benen dan op een verhoging bijvoorbeeld op een krukje.

Kwestie van plannen

Plan je sportactiviteiten in. Zeker thuis, waar je toch eerder geneigd bent om wat anders te gaan doen in plaats van sporten. Het is daarom verstandig om voor een vast moment te kiezen, bijvoorbeeld het begin van de dag.

Stel jezelf doelen

Sporten doe je met een doel. Stel jezelf dus ook doelen als je thuis traint. Kies wel voor doelstellingen die ook haalbaar zijn. Leg de lat dus niet te hoog, maar zeker ook niet te laag. Zonder doelstelling trainen werkt al snel demotiverend. Stel dus altijd doelen.

Geef sporten prioriteit

Laat je thuis niet afleiden door de was die nog gedaan moet worden of de afwas die nog op het aanrecht staat. Als je echt je doelen wilt halen met je sportactiviteiten dan stel je ook thuis prioriteiten. Normaliter maak je ook tijd om naar de sportschool te gaan, prioriteer sport ook als je thuis moet trainen. Alleen zo blijf je in shape.

Realiseer een eigen fitnessruimte

Het beste wat je kunt doen is zorgen dat je thuis een eigen sportkamer annex fitnessruimte creëert. Een slaapkamer bijvoorbeeld, kun je perfect inrichten om te sporten. Zorg dat je isolerend materiaal op de grond hebt, anders wordt het voor de mensen die beneden zitten allemaal wel erg lawaaiig. Zorg dat er een spiegel in de ruimte komt en regel muziek. Maak de kamer helemaal naar je zin zodat de kamer echt uitnodigt om te gaan sporten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button