Haarden

Hoe werkt een elektrische sfeerhaard?

Story Highlights
  • Een elektrische haard is veilig voor mens en dier
  • Kies voor integratie met een cinewall
  • Kies voor de verwarmingsoptie

In de duurzame wereld is de elektrische sfeerhaard een bijzonder populair item geworden. De elektrische sfeerhaard werkt alleen op elektriciteit en een stekker in het stopcontact is voldoende om de sfeerhaard in werking te zetten. Of anders; met een druk op de knop creëer je een brandende haard.

Geen rookkanaal en gasaansluiting

Voordeel van het gebruik van een sfeerhaard elektrisch is dat geen rookkanaal en gasaansluiting noodzakelijk is. Dus kun je een elektrische sfeer haard in elk huis of appartement plaatsen. De enige voorwaarde is dat er een stopcontact aanwezig is. Hoe simpel wil je het hebben? De elektrische sfeerhaard zorgt voor een realistisch ogend vuur. Met de haard creëer je het zelfde gevoel en dezelfde beleving als brandend hout. Ondertussen zijn de elektrische sfeerhaarden met de jaren steeds mooier en realistischer geworden. Dit niet in de laatste plaats vanwege de steeds nieuwere technieken die toegepast worden.

Geluid van knisperend hout

De stookbodem van de haard zorgt voor een realistische beleving. De elektrische haard bestaat verder uit ledverlichting en HD Flame Technology. Deze techniek zorgt ervoor dat de vlammen die niet van nieuw te onderscheiden zijn. Door onder meer Atmos Light, wordt omgevingslicht gesimuleerd, waardoor het geheel er zeer realistisch uit ziet. Wat dan nog ontbreekt? Het geluid van knisperend hout. En dus wordt ook dat geluid door de betere elektrische haard nagebootst.

Prima te gebruiken als bijverwarming

De elektrische haard heb je in een inbouw variant en een vrijstaande variant. Een optie is om te kiezen voor een elektrische sfeerhaard die ook nog eens warmte afgeeft. Je kunt namelijk een elektrische sfeerhaard kopen met verwarming. Deze verwarming maakte de beleving van de elektrische haard nog groter. Bovendien is sprake van een prettige warmte. Op die manier kun je de elektrische haard prima als bijverwarming gebruiken. Wat een prachtige optie is, is om te kiezen voor een cinewall met een geïntegreerde elektrische sfeerhaard. Een cinewall staat voor de bioscoopervaring bij je thuis. Met deze televisie, de haard en eventueel een soundbar maak je je huis extra luxe.

Veilig voor mens en dier

Met een elektrische haard haal je een veilige haard in huis. Je hebt geen rondvliegende vonken en hitte geen last, iets dat je bij de gas- en houthaard wel hebt. De elektrische haard is helemaal veilig voor zowel mens als dier. Het vuur is duurzaam en milieuvriendelijk. Je gebruikt geen fossiele brandstoffen en de emissie is nihil. En zo zijn de voordelen van de elektrische haard talrijk. Bovendien maakt het je huis gewoon een stuk mooier. Redenen voldoende dus om ook te genieten van de elektrische haard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button