InterieurKlussenVloeren

Wat kost een PVC vloer?

Story Highlights
  • De voordelen van een PVC vloer
  • Erg lange levensduur
  • Prima te combineren met vloerverwarming

De PVC vloer is zeer populair. Aan het gebruik van deze vloer kleven dan ook de nodige voordelen. We bespreken de voordelen van deze vloer hier en gaan in op de oprijs van een PVC vloer, en het keggen van een dergelijke vloer bijvoorbeeld met visgraatpatroon.

De voordelen van een PVC vloer zijn legio

Een PVC vloer kun je prima een houtvrije vloer noemen. De vloer is van kunststof en bestaat uit diverse lagen polyvinylchloride. Door gebruik te maken van de meest moderne technieken is de vloer tegenwoordig niet van echt hout te onderscheiden. Groot voordeel van een dergelijke vloer is zeker de levensduur. Een PVC vloer gaat lang mee, veel langer in elk geval dan laminaat of vinyl. De vloer is sterk en beschikt over een uitstekende slijtlaag. Nog iets, de PVC vloer is buitengewoon eenvoudig in onderhoud. De vloer kan prima tegen vocht en met behulp van de stofzuiger en de dweil pleeg je onderhoud. Meer wordt eigenlijk niet gevraagd. Houd overigens bij de keuze van de vloer wel rekening met het behang. Of andersom uiteraard.

PVC vloer dempt geluid en kan prima in combinatie met vloerverwarming

Sterk punt van de PVC vloer is de mate van geluiddemping. Zeker als je in een tussenwoning gaat wonen, zullen de buren dankbaar zijn dat je voor PVC kiest en niet voor bijvoorbeeld laminaat. Met een PVC vloer blijven de buren gevrijwaard van loopgeluiden en andere geluidsoverlast. Zeker afgezet tegen de geluiden die een laminaatvloer produceert is een PVC vloer een oase van rust. PVC is ook warmte doorlatend, Daardoor is het prima te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. De vloer voelt dan snel heerlijk warm aan.

Wat  kost een PVC vloer leggen?

Kies je voor een PVC vloer dan is het gebruik van plakplinten vaak niet noodzakelijk. Je kunt de vloer strak tegen de muur lijmen namelijk. Je kunt ook kiezen voor een staande plint. Zo kun je de vloer in elk geval op de meest fraaie wijze afwerken. Ook als je delen van de vloer wenst te vervangen, dan is dat met PVC steeds prima mogelijk. Dan over de kosten van een PVC vloer. PVC kan in vergelijking met laminaat wat aan de dure kant zijn. Afgezet tegen de langere levensduur valt dat prijsverschil echter reuze mee. Wat een vloer van PVC precies kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Kies je voor een vloer met of zonder visgraat patroon bijvoorbeeld, en koop je alleen een vloer of laat je de vloer leggen? De prijs van de vloer is dus maatwerk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button