Vloeren

Waarom PVC? 3 Redenen voor een PVC vloer

Ga je verhuizen of verbouwen, dan is de vloer een belangrijk element waar je over moet nadenken. Je kan er namelijk voor kiezen om de huidige vloer te laten liggen of een gehele nieuwe vloer aan te leggen. Er zijn verschillende soorten vloeren op de markt, maar een PVC vloer, kort voor polyvinylchloride, wordt tegenwoordig populairder. Waarom vraag je je af? PVC vloeren staan bekend om hun veelzijdigheid en hun moderne uitstraling die in elk huis tot zijn recht komt. Een PVC vloer is gemaakt van meerdere lagen kunststof die de vloer stevig en sterk maken doordat deze lagen over elkaar liggen. Ook lijkt een PVC vloer het meest op een houten vloer. 

Wil je meer weten over PVC vloeren? In dit artikel vind je meer informatie over PVC vloeren en waarom jij een PVC vloer zou moeten aanschaffen. Voor professioneel advies of het aanschaffen van een PVC vloer kan je terecht bij vele vloerenleggers bij jou in de buurt! Deze zullen niet alleen ervaring hebben met PVC vloeren, maar ook met elke andere vloer die u zou willen!

PVC vloeren zijn sterke vloeren

In de introductie heb je al kort gelezen over de kwaliteit van PVC vloeren, maar voor de eerste reden waarom jij voor een PVC vloer moet kiezen gaan we nog meer informatie verstrekken over hoe sterk en stevig een PVC vloer is. Naast de lagen kunststof waaruit de PVC vloer bestaat zit er namelijk ook een beschermende toplaag op. Deze toplaag zorgt ervoor dat PVC vloeren voor intensief gebruik zijn en zeker tegen een stootje kunnen. Meeste PVC vloeren gaan daarom ook gemiddeld 25 jaar mee! PVC heeft een hoge kwaliteit kunstof die beter is ten opzichte van de kunststof die gebruikt wordt met laminaat of vinyl.

PVC vloeren zijn makkelijk te onderhouden

Naast dat een PVC vloer duurzaam is is deze ook makkelijk te onderhouden. Je hebt bijvoorbeeld geen speciale onderhouds of reinigingsmiddelen nodig. De makkelijke allesreiniger volstaat voor deze vloer. Het vlakke oppervlak van PVC zorgt er ook voor dat de dweil en stofzuiger over een egaal oppervlak gaan om zo de gehele vloer brandschoon te maken. Natuurlijk zijn er wel speciale onderhoudsmiddelen voor de PVC vloer beschikbaar, maar deze zorgen eerder dat de kwaliteit en duurzaamheid van de vloer verlengd wordt dan dat de vloer schoon is.

PVC vloeren dempen geluid

Het laatste voordeel van een PVC vloer is dat deze geluid nadrukkelijk dempt. Bij een laminaat vloer en houten vloer zijn voetstappen vaak goed hoorbaar, dit is niet het geval bij een PVC vloer. Dit komt door het materiaal dat gebruikt wordt voor een PVC vloer en de toplaag die op de vloer ligt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button