HalVloerenWoonkamer

Hout of PVC: welke vloer kies jij?

Hout en PVC zijn de meest populaire vloerkeuzes van dit moment. Terwijl hout vaak gebruikt wordt in een landelijk of industrieel interieur, is met de ruime keuze aan kleuren en patronen een PVC vloer in vrijwel elke woonstijl toepasbaar. Een PVC vloer met houtlook is in eerste instantie vaak niet eens van een massief houten vloer te onderscheiden. PVC kent veel voordelen ten opzichte van hout waardoor steeds meer mensen voor PVC kiezen. Hout of PVC: welke vloer kies jij?

De voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van houten vloeren. Het grootste voordeel is dat een PVC vloer weinig onderhoud nodig heeft. Je hoeft deze vloer alleen maar te stofzuigen en af en toe nat te reinigen. Een houten vloer heeft veel onderhoud nodig en kan onder invloed van vocht en temperatuurverschillen gaan werken. Een ander voordeel van de PVC vloer is dat deze goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Bovendien beschadigt een PVC vloer niet snel en kan deze goed tegen vocht. Vanwege de slijtvaste eigenschappen van PVC is de vloer niet alleen populair bij particulieren, maar is het ook een veel gekozen vloer in commerciële settings.

Waarom niet kiezen voor PVC?

Welke vloer je ook kiest, je zal altijd de voordelen tegen de nadelen af moeten wegen. Een nadeel van een PVC vloer is bijvoorbeeld dat je deze niet mee kunt verhuizen, de vloer wordt namelijk vastgelijmd aan de ondergrond. Een ander nadeel is dat een PVC vloer altijd moet worden gelegd door een vakman. Alleen dan weet je zeker dat je een perfect strak resultaat krijgt. Het perfect lijmen van stroken PVC is namelijk een vak op zich. Tot slot moet de ondergrond helemaal egaal zijn. PVC heeft net als veel andere vloeren het nadeel dat je elke oneffenheid in de ondergrond zult zien nadat de vloer geplaatst is.

Ga voor click PVC

Wil je de meeste nadelen van een PVC vloer ondervangen? Dan is click PVC een uitstekende optie. Deze vloerdelen met PVC toplaag kunnen heel eenvoudig zelf geplaatst worden. Het is zelfs mogelijk om deze over een bestaande vloer te leggen, mits de ondergrond stabiel en vlak is. Een vloer van click PVC kan ook heel eenvoudig meegenomen worden bij een verhuizing. Aangezien de delen aan elkaar worden geklikt en niet worden vastgelijmd, kun je de vloer heel makkelijk weer verwijderen. FredParket.nl heeft een groot assortiment PVC vloeren, click PVC en los PVC in verschillende merken en kleuren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button