Interieur

Grootste woonboulevard van Nederland

Story Highlights
  • De grootste woonboulevard vind je in Amsterdam
  • Ook heerlijk shoppen in Poortvliet en Rotterdam
  • Compleet dagje uit

Heerlijk man, slenteren in een woonboulevard. Het is een van onze favoriete bezigheden tijdens zon- en feestdagen. In ons land heb je een aantal erg grote woonboulevards, waarvan we de grootste hier aan je presenteren. De woonboulevards die we behandelen, lenen zich prima voor een dagje uit, want je hebt zeker een dag nodig om al het moois dat ze bieden te bekijken. Voor de duidelijkheid, een woonboulevard is een soort winkelcentrum dat zich richt op producten die alles wat met wonen te maken heeft. Een woonboulevard bestaat uit verschillende winkels op korte loopafstand van elkaar.

Heerlijk dagje uit in Waalwijk en Poortvliet

Voor we de drie grootste woonboulevards gaan bespreken, eerst even aandacht voor de nummers 4 en 5. Net niet groot genoeg voor de top 3, maar wel zeer de moeite waard. Zitmaxx Wonen in Ter Aar bekleedt de vijfde plaats. Je vindt er 15.000 vierkante meter woonplezier. Zitmaxx onderscheidt zich met name door het aanbod meubels. Net buiten het denkbeeldige podium vinden we Piet Klerkx in Waalwijk, een woonboulevard van 20.000 vierkante meter. Klerkx is zoals ze zelf zeggen ‘Groots in Wonen’ en een bezoek aan Waalwijk is de moeite zeker waard.

Combineer een bezoek aan Poortvliet met een frisse duik in zee

Kijken we naar de top 3. Op de derde plaats staat Woonboulevard Poortvliet, gelegen aan de kust. Ooit beginnen als een klein winkeltje is het met de jaren uitgegroeid tot een trekpleister van formaat. Bij Poortvliet vind je alles wat nodig is om je woning compleet te maken. Omdat Woonboulevard Poortvliet pal aan de kust en dus het water ligt, kun je na een bezoek aan de woonboulevard heerlijk uitwaaien of neem je een frisse duik. Perfect dus voor een heerlijk dagje uit.

Van hippe meubels tot de mooiste badkamers

Woonmall Alexandrium in Rotterdam is de op ene na grootste woonboulevard van ons land. Het is 60.000 vierkante meter groot en biedt plaats aan 55 winkels. Je vindt er echt alles; ook de meest hippe meubels en de mooiste nieuwe badkamers. Ook op het gebied van accessoires en verlichting vind je in Rotterdam heel erg veel. Je vindt er winkelconcepten als BoConcept, Trendhopper en Handyfloor. De woonboulevard is dan wel de op een na grootste, Alexandrium geldt wel als de meest gezellige woonboulevard van ons land.

Liefst 75.000 vierkante meter aan woonproducten in Amsterdam

Dan de grootste woonboulevard van ons land; Woonboulevard Villa Arena in Amsterdam. Je vindt er zeker vijftig woonwinkels op een oppervlakte van 75.000 vierkante meter. Je vindt er dus ook de grote woonwinkel merken als Pronto, Bruynzeel Keukens, Profijt Meubel en TotaalBED. Wat je ook zoekt, je vindt er simpelweg alles op het gebied van wonen. Omdat je in Amsterdam ook nog eens voldoende gelegenheid krijgt om iets te eten of te drinken, is sprake van een compleet dagje uit.

Compleet dagje uit

Nederland is een woonboulevard-land bij uitstek en al lang veel meer dan alleen plaatsen waar je op Tweede Paasdag even naar toe gaat. Het bezoeken van een woonboulevard is een compleet dagje uit geworden en een factor om rekening mee te houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button