InterieurVerlichting

Je huis verlichten met een budget doe je zo

Je huis inrichten doen meesten mensen met een budget en er zijn er maar weinig die geen oog op het geld hoeven te houden wanneer ze hun huis inrichten. Om ervoor te zorgen dat je het budget niet overschrijd is het belangrijk dat je rekening houdt met alles wat je maar kan bedenken: de vloer, de muren, de meubels, de raamdecoratie en zelfs de verlichting. De laatste twee punten worden meestal als na gedachte in de inrichting geïmplementeerd, terwijl deze twee elementen juist enorm belangrijk zijn voor de sfeer die je wilt creëren in je huis. Helaas gaan we in dit artikel niet in op de raamdecoratie (zoals de titel al doet zeggen) maar juist op de verlichting. 

Besparen op je verlichting doe je met zo (met Twinkly!)

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de sfeer in huis. Zo is er bijvoorbeeld tijdens de kerstdagen en oud en nieuw enorm veel verlichting in huis en buiten te vinden. Zo krijgen mensen het kerst gevoel tijdens de wintermaanden en hebben ze een goed gevoel wanneer ze het nieuwe jaar ingaan. Echter is kerstverlichting niet alleen handig voor de feestdagen! Wanneer je met een budget werkt kan je ook kijken naar de lange termijn. Ergens ga je namelijk kerstverlichting aanschaffen. Daarom is Twinkly kerstverlichting de oplossing. Deze kerstverlichting is top of the notch! Twinkly kerstverlichting kun je met een app bedienen, waardoor je niet achter je kasten of in moeilijke hoekjes de stekker in het stopcontact moet steken of de aan/uit knop moet vinden. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld het gemak wilt of bijvoorbeeld een slechte rug hebt of slecht ter been bent. Deze kerstverlichting kan je langs je planten plaatsen om een lichtbron toe te voegen aan je huis of je kan het ophangen aan het plafond. Zo zorg je voor een magisch gevoel in huis het gehele jaar door!

Daarnaast is het aanschaffen van verlichting via tweedehands websites of de kringloop winkel ook een ideale manier om te besparen op je interieur verlichting. Het aanschaffen van lichtbronnen die direct uit woonwinkels komen hebben normaliter een hogere prijs, terwijl je goed kan besparen op je verlichting wanneer je deze in bovenstaande manieren aanschaft.

De plaatsing van je verlichting verandert je huis

Ook als je met een budget werkt is de plaatsing van je verlichting belangrijk. Hoe groot is je huis? Hoeveel lichtbronnen zijn er nodig om alles genoeg te verlichten wanneer het donker is? Dit zijn belangrijke vragen die je je moet stellen wanneer je bezig bent met de verlichting voor je interieur. Om ook nog een goede sfeer in huis te creëren is het belangrijk om niet alleen een felle lichtbron van boven te hebben. Je wilt namelijk niet het gevoel hebben dat je bij de dokter of tandarts in de wachtruimte zit onder een TL buis. Als je de aangeschafte kerstverlichting hoog hangt zul je ook wat andere lichtbronnen op lagere niveaus moeten toevoegen. Een goedkope lichtbron die op een laag platform staat zijn kaarsen. Met kaarsen kan je niet alleen besparen op de aanschaf van een lamp en lampen bollen, je bespaart ook energie (twee voor de prijs van een!). Tevens geeft kaarslicht een goede sfeer in huis die romantisch over kan. 

De plaatsing van je verlichting in huis heeft niet alleen invloed op de sfeer of je budget, deze kan ook een illusie creëren over het vergroten/verkleinen van een ruimte. Denk daarom goed na over de vragen die we eerder hebben gesteld. Voor meer tips over het creëren van de illusie dat een kamer groter of kleiner is kan je bij dit artikel terecht over badkamers. Deze tips zijn namelijk ook toe te passen op elke kamer in het huis!

Gerelateerde artikelen

Back to top button