BadkamerInterieur

Met deze 10 tips lijkt jouw badkamer groter!

Story Highlights
  • Kies voor grotere tegels
  • Gebruik lichtere kleuren
  • Maak gebruik van het spiegel effect

Als je een niet al te grote badkamer hebt, wil je graag elke beschikbare centimeter gebruiken en ook laten zien. Om de badkamer groter te laten lijken, geven we je hier enkele tips waardoor je zelfs een kleine badkamer best groot kunt laten lijken.

Kleuradvies kleine badkamer

Als we je een tip moeten geven; kies in de kleine badkamer altijd voor lichte kleuren. Licht creëert altijd ruimte. Ook daglicht kan erg belangrijk zijn bij het groter laten lijken van een ruimte en dus ook je badkamer. Heb je kleine ramen in de badkamer, dan is het juist extra belangrijk om juist te kiezen voor de lichtere tegels. Wil je graag contrast aanbrengen, dan kun je kiezen voor donkere vloertegels en lichtere tegels aan de wand. Het mooist is dat het daglicht reflecteert tegen wandtegels, het maakt de ruimte lichter en ruimer.

Kleine tegels in de badkamer

Als je een kleine badkamer hebt, werk dan bij voorkeur niet met kleine tegels. Werk liever met grotere tegels en dus met minder voegen. Kies je voor kleine tegels en dus veel voegen, dan lijkt de badkamer optisch nog kleiner. Kies voor de kleine badkamer voor tegels vanaf dertig centimeter. Met grotere tegels lijkt de kleine badkamer ook rustiger en groter. Je kunt wel kleinere tegels in de badkamer gebruiken, om bepaalde onderdelen te accentueren zoals de ombouw van het toilet en het bad.

Badkamermeubel kleine badkamer

Weet dat als je kleine badkamer hebt, een diep meubel neemt meer ruimte in beslag. De verschillende badkamermeubels zijn vaak 50 centimeter diep. Probeer voor jouw kleine badkamer een diepte tussen de 38 en 45 centimeter te gebruiken. Mooi is ook een wastafelblad met een waskom daar bovenop te kiezen. Dit geeft eveneens een meer ruimtelijk gevoel, ideaal dus voor de kleinere badkamer. Kies in een kleinere badkamer vooral langere sanitaire producten.

Verlichting in een kleine badkamer

Heb je een kleinere badkamer, probeer dan te spelen met de verlichting. Verlichting kan heel veel invloed hebben op de uitstraling van de badkamer. Idealiter kies je voor een aantal inbouwspots in de badkamer. Door inbouwspots te gebruiken lijkt de ruimte een stuk hoger. Bovendien weet je zeker dat je met de inbouwspots gewoon prima verlichting in je badkamer hebt.

Vloertegels door laten lopen in de douche

Laat je de vloertegels doorlopen in de douche, kun je optisch de oppervlakte van de vloer vergroten. Heb je een kleine badkamer dan leent een inloopdouche zich daar dus uitstekend voor. Je hoeft dan geen gebruik te maken van een douchebak of douchecabine te gebruiken. Dergelijke douches laten de badkamer er juist kleiner uitzien.

Douchedeuren met helder glas

In een kleine badkamer moet het blikveld niet geblokkeerd worden, zeker niet door de douchewand. Dan wordt de badkamer nog kleiner. Kies daarom altijd voor deuren met helder glas. Daar kun je doorheen kijken en kun je heel de ruimte zien. Glas in plaats van het gebruik van een douchewand of gordijn is beter in de kleine badkamer. Zo lijkt het wel alsof je ineens veel meer ruimte creëert.

Ook kranen kunnen het verschil maken in de kleine badkamer

Ook kranen kunnen het verschil maken in de kleinere badkamer, Kranen kunnen het verschil maken. Kies daarom voor slanke en chique kranen met uitstraling. Op die manier lijkt de ruimte eromheen namelijk groter en krijgt je badkamer dus ook een ruimtelijker effect.

Kies voor egale en lichtgekleurde wanden

Zeker ook belangrijk zijn egale wanden. Liefst egale, lichtgekleurde wanden. Een glad afgewerkte muur laat de ruimte er veel groter uitzien. Dit komt vooral omdat er geen naden zichtbaar zijn. Mocht een egale of een gladde muur te kostbaar zijn, dan vak je terug op grotere tegels. Zoals gesteld kies je in een kleinere badkamer niet voor kleinere tegels.

Idealiter kies je voor een gietvloer en anders neem je grote tegels op de vloer

Ook de vloer speelt natuurlijke een grote rol in het groter laten lijken van de badkamer. Ook nu geldt dat een egale vloer de ruimte groter laat lijken. Een gietvloer is ideaal of anders een vloer met zo groot mogelijke tegels. Kies je voor een hoogglans gietvloer dan lijkt de ruimte echt beduidend veel groter. Een gietvloer is echter wel iets duurder dan een meer gangbare vloer.

Gebruik een grote spiegel en de badkamer lijkt optisch groter

Wel eens van het spiegel effect gehoord? Heb je een kleine badkamer, dan zorgt een grote spiegel ervoor dat de badkamer er meteen veel groter uit gaat zien. Het is wellicht de meest simpele manier om een kleine badkamer er optisch meteen fors groter uit te laten zien. Dat effect heb je overigens alleen als je zorgt voor een steeds opgeruimde badkamer. Berg zoveel mogelijk op in kastjes en gebruik anders mandjes om de spullen in op te bergen. Anders doe je het effect van de spiegel teniet.

Wat je zeker ook kan helpen: een vrijstaand bad en een kast in een lege hoek

Verder kun je proberen kasten weg te werken in lege hoeken. Heb je een hoek die je verder toch niet gebruikt? Probeer juist daar een kast weg te werken. Zo kun je er veel spullen in opbergen, zonder dat de kast beweegruimte in beslag neemt. Wat je ook kunt doen is het kiezen voor een blikvanger in de badkamer. Je badkamer wordt er niet alleen mooier van, de ruimte lijkt optisch ook groter. Mooiste voorbeeld is wel het vrijstaande bad. Kies verder ook liever voor een kleine elegante wasbak in plaats van een grotere uitvoering, Met een kleinere wasbak lijkt de badkamer groter. Bovendien is een kleinere wasbak ook gewoon veel praktischer. Vergeet verder niet dat de kleur wit je beste vriend is. Saai hoeft dat niet te zijn, er zijn namelijk verschillende kleuren wit en gebruik wit met structuur. Gebruik in elk geval niet te veel verschillende kleuren in de kleine badkamer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button