Tuin

3 essentials voor de tuin

We beseffen ons nu al dat we het ons zelf heel erg moeilijk maken. Want we ‘mogen’ slechts drie essentials voor de tuin noemen. Terwijl we er veel meer kunnen benoemen. Stiekem doen we dat ook, want een onderscheid maken in essentials is simpelweg niet te doen en volledig subjectief.

Volledig subjectieve keuze

Subjectief? Jazeker. Ga maar na, woon je alleen met partner en zijn de kinderen de deur uit, dan zal de trampoline geen essential zijn. Wat de beste trampoline is, zal je een zorg zijn. Die tijd heb je gehad. Dat geldt ook voor zoiets als de vraag wat de kosten van een jacuzzi zijn, als je helemaal niet van een bubbelbad houdt. Essentieel zijn ze dan ook niet in de tuin, heb je kinderen of ben je helemaal weg van een jacuzzi echter, dan praat je wel anders.

De eerste essential: de loungeset

Wat zijn dan wel essentials, zaken die iedereen in de tuin wil in de zomer? Laten we beginnen met de loungeset. Elke tuin heeft tegenwoordig een loungeset. Rechtop zitten op een tuinstoel is al lang niet meer genoeg. Tegenwoordig wil je ook in de tuin liggen en dat kan prima op een loungeset. Kies uit een van de vele verschillende uitvoeringen en kies de juiste en meest fraaie kussens die het liggen en hangen nog comfortabeler maken. Met de loungeset kun je alle kanten op.

Wat dacht je van een terrasoverkapping of anders een grotere parasol?

De tweede essential voor in de tuin is wel de terrasoverkapping. Als je de zomermaanden wilt verlengen en wil je niet bij het minste of geringste regenbuitje verplicht naar binnen moeten, dan is een overkapping onmisbaar. Je kunt de overkapping ook gebruiken om te schuilen voor de felle zon. Een overkapping zorgt voor de perfecte beschutting. Al is het wel een investering. Je zou met een klein budget een overkapping kunnen vervangen door een grotere parasol.

Ook de barbecue mag niet ontbreken in de zomerse tuin

De derde essential voor in de tuin is de barbecue. Laten we eerlijk zijn, een barbecue mag simpelweg niet ontbreken in de tuin. Heb je een tuinfeestje, dan slinger je gewoon de barbecue aan. Het mooi is dat de barbecues van tegenwoordig niet alleen garant staan voor het lekkerste vlees en gemakkelijk in gebruik zijn, zijn ze ook optisch een aanwinst voor echt elke tuin.  Conclusie? In de zomertuin mogen een loungeset, een terrasoverkapping en een barbecue onder geen beding ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button